Inte som du (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (257.6 MB)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Inläsare
Christopher Lehmann
Utgivningsdatum
2019-11-08
Upplaga
1
Förlag
B Wahlströms
ISBN
9789132211102

Inte som du Ljudbok

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2019-11-08

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Som tjej räcker det typ att vara bra på en grej. Som kille måste man vara bäst på allt för att ens ha en chans.
Ester är skolans populäraste tjej. Hon är lagkapten i konståkningslaget, blir bjuden på alla fester och har ett tjejgäng där alla alltid ställer upp för varandra.
Vincent är ingen speciell. Han har precis börjat gymnasiet, spelar hockey på fritiden och satsar allt på att få högsta betyg. Så att han kan bli något.
Men så händer något som förändrar allt. På en fest blir Vincent indragen i ett rum av Esters bästa kompis Amanda. Han klarar inte av att säga nej, trots att han vet hur Amanda är. Kort därefter sprids en nakenbild av honom över hela skolan. Plötsligt vet alla vem han är.
När Esters och Vincents vägar korsas av en slump ställs allt på sin spets. De börjar ifrågasätta både sina egna val, och hur hela samhället ser ut.

Inte som du är en berättelse om kärlek, svek och att välja mellan sina vänner och personen som får dig att känna det som om hjärtat ska explodera. Det är också en berättelse där maktstrukturerna har vänts upp och ner. Där tjejer och kvinnor sitter på all makt, och där killar och män förminskas, utnyttjas och trycks ner.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Inte som du. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fortsät lyssna så kommer det bra.
    -, 6 juni 2023

    Helt okej. Det tog lite förlång tid för Ester och Vincent att träfa varandra. Bra historia. Om vända roller, ja menar i värkligheten är det ju killar som får all uppmärksamhet. Till exempel, jag hade aldrig hört talas om synkro förut men alla vet ju vad hockey är.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna