Det sextonde året (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (324.8 MB)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Inläsare
Hedda Stiernstedt
Utgivningsdatum
2020-03-06
Upplaga
1
Förlag
B Wahlströms
Översättare
Carina Jansson
ISBN
9789132211485
Det sextonde året (ljudbok)

Det sextonde året Ljudbok

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-03-06

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Ingen talar om nådeåret. Det är förbjudet. Vi får veta att vi har kraften att locka vuxna män ur deras sängar, att få unga pojkar att förlora förståndet och att driva hustrur till vansinne av svartsjuka. Det är därför vi blir förvisade vårt sextonde år, för att släppa ut vår magi i naturen innan vi tillåts återvända till civilisationen.

Sextonåriga Tierneys nådeår närmar sig. Under ett års tid ska hon och byns jämnåriga unga kvinnor leva avskilt från samhället, på en ödslig plats i skogen. Därefter ska de återvända renade och redo för äktenskap.
Snart inser Tierney att det svåraste är inte att försöka överleva i skogen. Det farligaste är inte jägarna, som väntar på en chans att få tag i en av flickorna för att tjäna pengar på svarta marknaden. Det stora hotet är de andra flickorna. För är det något som är verkligt så är det att nådeåret kan driva vem som helst till vansinne. Och det är inte alla som kommer att klara sig.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det sextonde året. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bästa boken någonsin
    -, 5 februari 2022

    Älskar den, den var så himla bra. Du måste läsa den.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kim Liggett