Det sextonde året (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (340.5 MB)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Inläsare
Hedda Stiernstedt
Utgivningsdatum
2020-03-06
Upplaga
1
Förlag
B Wahlströms
Översättare
Carina Jansson
ISBN
9789132211485
Det sextonde året (ljudbok)

Det sextonde året Ljudbok

(11 röster)  |  Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2020-03-06

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Ingen talar om nådeåret. Det är förbjudet. Vi får veta att vi har kraften att locka vuxna män ur deras sängar, att få unga pojkar att förlora förståndet och att driva hustrur till vansinne av svartsjuka. Det är därför vi blir förvisade vårt sextonde år, för att släppa ut vår magi i naturen innan vi tillåts återvända till civilisationen.

Sextonåriga Tierneys nådeår närmar sig. Under ett års tid ska hon och byns jämnåriga unga kvinnor leva avskilt från samhället, på en ödslig plats i skogen. Därefter ska de återvända renade och redo för äktenskap.
Snart inser Tierney att det svåraste är inte att försöka överleva i skogen. Det farligaste är inte jägarna, som väntar på en chans att få tag i en av flickorna för att tjäna pengar på svarta marknaden. Det stora hotet är de andra flickorna. För är det något som är verkligt så är det att nådeåret kan driva vem som helst till vansinne. Och det är inte alla som kommer att klara sig.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Det sextonde året. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bokmalen
  Rebecka , 16 september 2023

  Blev helt fast i boken och kunde inte sluta lyssna och vips va det kväll och boken va slut,tyckte den va väldigt bra och lite som hungergames på vissa sätt men endå inte,gripande bok man kunde nästan leva sig in i boken som om de va att man stod och kollade en bit bort. och bra detaljer om osv omgivningen,boken skrevs så att man ville fortsätta lysnna och man la pusselbitarna ihop men endå var man inte säker och de va några saker som inte hängde ihop ibörjan men de va de som va det spännande ... Läs hela recensionen

 2. För mycket död
  -, 26 juni 2023

  Intressant handlig med många vändnigar. Ett bra exemplar på kvinno förtryck. Men jag tyckte endå att Ryker inte borde ha döt. Jag älskar bokens styrka och systerskapet. Boken Påminner om hunger spelen. (Fast hunger spelens slut va bättre)

 3. Bästa boken någonsin
  -, 5 februari 2022

  Älskar den, den var så himla bra. Du måste läsa den.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Kim Liggett