Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Känsloboken (del 2)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
89
Utgivningsdatum
2021-07-23
Upplaga
1
Förlag
B Wahlströms
Medarbetare
Lundholm Moberg, Annika (form)
Illustratör/Fotograf
Annika Lundholm Moberg
Dimensioner
212 x 165 x 14 mm
Vikt
303 g
SAB
uDodf
ISBN
9789132214011

Ska det kännas så här? (och andra svåra frågor) : känsloboken 2

(5 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-07-23
189
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vad är meningen med livet? Varför får inte jag bestämma över allt själv? Vad händer i framtiden?

En del frågor är lätta att svara på, som ett mattetal eller vilken favoritfärg man har. Men så finns de där riktigt kluriga frågorna. De som inte alltid har något svar. Om allt från varför kompisar sviker till vad som händer när man dör. Och det är just sådana frågor som den här boken handlar om. Ibland är det svårt att prata om känslor, man kanske tror att ingen förstår en. Men oftast är det precis tvärtom. Man är inte alls ensam och väldigt många funderar på exakt samma saker.

Ska det kännas så här? är en uppföljare till hyllade Känsloboken som lästs av massor av barn och föräldrar. Genom att försöka sätta ord på känslorna kan man bli av med den gnagande oron som sitter
i kroppen.

Författaren och barnpsykologen Reyhaneh Ahangaran gör en fördjupning i ämnet. Boken passar barn mellan ungefär 7 och 12 år och deras föräldrar. Reyhanehs första bok Allt som händer inuti, om psykisk hälsa för mellanstadiebarn, blev liksom Känsloboken fint mottagen. Tillsammans med formgivaren och illustratören Annika Lundholm Moberg har hon återigen skapat en slags guide för små barn om stora känslor, med massor av igenkänning och exempel från vardagen. Språket är anpassat för barn som vill läsa själva, men boken passar bra att läsa högt tillsammans.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ska det kännas så här? (och andra svåra frågor) : känsloboken 2
 2. +
 3. Känsloboken : för dig som går på lågstadiet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Känsloboken : för dig som går på lågstadiet av Reyhaneh Ahangaran (inbunden).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ska det kännas så här? (och andra svåra frågor) : känsloboken 2. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Suverän bok
  Cecilia , 25 januari 2022

  Denna bok skulle alla barn få möjlighet att läsa. Kloka ord på känslor och upplevelser, lagom mycket text och viktiga frågor. Min son läser den ofta.

 2. En bok som bör finnas i alla klassrum

  AC:
  Författaren och barnpsykologen Reyhaneh Ahangaran har släppt ytterligare en bra bok för barn om känslor och tankar. Tankar och känslor som kanske ibland är svåra att prata om eller att sätta ord på. Boken tar upp svåra frågor utan enkla svar. Ibland är frågorna kanske tom öppna. Frågor som exempelvis tas upp; Vad är meningen med livet? Ska det kännas så här? Vad ska jag göra om jag har det jobbigt hemma? Vad gör jag om det krånglar med kompisar? Varför är döden läskig?

  Annika... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Reyhaneh Ahangaran