Så nära att det bränns (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
270
Utgivningsdatum
2023-03-15
Upplaga
2
Förlag
B. Wahlströms
Medarbetare
Sundberg, Maria (form)
Dimensioner
180 x 110 x 17 mm
Vikt
150 g
SAB
uHc
ISBN
9789132216893

Så nära att det bränns

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2023-03-15
89
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Jason snattade i kvartersbutiken och satte eld på hamburgarkartonger redan när han var elva år. På högstadiet var han en självklar ledare. Våldsam, rebellisk, involverad i drogförsäljning - och samtidigt karismatisk. På gränsen till oemotståndlig.

Max har lämnat livet med Jason bakom sig. Han fick nog, och framför allt fick hans föräldrar nog. De hotade att skicka honom till farmor i Danmark om han inte skärpte sig. Men han kan inte förneka att han saknar gemenskapen, kicken och bekräftelsen. Och kanske saknar han framför allt Jason.
Även Alice dras till Jason och väntar febrigt på honom, trots att han är kontrollerande och kall. Så möts Max och Alice och förälskelsen är omedelbar. Men Jason ser Alice som sin och är det något alla vet så är det att det som tillhör Jason är förbjudet område.

Så nära att det bränns är en roman om den första stora kärleken. Om tillhörighet, gemenskap och grupptryck. Om att vilja hålla sig på rätt köl men samtidigt längta efter att få känna nånting.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Så nära att det bränns
  2. +
  3. Jag vill dig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag vill dig av Christina Lindström (inbunden).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Så nära att det bränns. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fin och välskriven bok jag varmt rekommenderar

    Så när att det bränns är en trevlig läsupplevelse där man får en inblick i några tonåringars vardag. Den handlar om att försöka göra det rätta men att dras till något som en magnet och kanske inte bry sig om konsekvenserna till 100%. Funderingar på vem man är, vad man tillhör och grupptryck. Boken handlar också om den första riktiga kärleken, familjer och hur det är att vara människa. Även vuxna kan göra felsteg¿

    Jag vill bara krama Max och Alice och jag sörjer hur livet utvecklades ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Christina Lindström