Oskuld och erfarenhet (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Inläsare
Marie Richardson
Utgivningsdatum
2007-09-01
Förlag
B Wahlströms
Översättare
Anna Strandberg
Originaltitel
Burning Bright
Dimensioner
132 x 132 x 30 mm
Vikt
220 g
SAB
Hce/LC
ISBN
9789132600418
Oskuld och erfarenhet (cd-bok)

Oskuld och erfarenhet

CD-bok, Svenska, 2007-09-01

Slutsåld

Året är 1792. Frankrike skakas av revolutionen. I England växer fabrikerna upp och storstadslivet präglas av trängsel och fattigdom, men också av nöjen som cirkus, parader och fyrverkerier.

Hit anländer stolmakare Thomas Kellaway med sin familj för att arbeta som snickare åt den store Philip Astley och hans cirkus. De kommer från en lantlig miljö och det tumultartade, hårda storstadslivet påverkar dem alla. Men det är sonen, Jem som snabbast anpassar sig tack vare den växande vänskapen med Londonflickan Maggie en överlevare med en mörk hemlighet.

Jem och hans syster Maisie lär också känna den märklige mannen i grannhuset diktaren och konstnären William Blake. Han ses som en udda figur, inte bara för sina dikter och bilder, utan också för att han är öppen anhängare av den franska revolutionen.

Det är många olika faror som lurar i ett dimmigt och skoningslöst London, något som blir uppenbart för dem alla, både den egensinniga, erfarna Maggie och de två oskuldsfulla syskonen från landet. Ändå är oskuld och erfarenhet bara två sidor av samma människa, som mr Blake förklarar. Det är spänningen mellan motsatserna som gör oss till dem vi är. Kanske handlar det om frihet, modet att släppa taget och att följa sitt samvete?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Oskuld och erfarenhet