Pojken som kallades Det (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
133
Utgivningsdatum
2001-01-01
Förlag
Bokförlaget Forum AB
Översättare
Ulf Gyllenhak
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
A Child Called 'It'
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
220 x 141 x 14 mm
Vikt
297 g
SAB
Lz Pelzer, David J.,Vnama
ISBN
9789137117805

Pojken som kallades Det

ett barns kamp för att överleva

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2001-01-01

Slutsåld

En gripande och oförglömlig berättelse om ett barns mod och styrka att överleva mot alla odds!
När Dave Pelzer vid tolv års ålder omhändertogs av myndigheterna uppdagades en skakande historia. Sedan fyra års ålder hade han vanvårdats och systematiskt misshandlats av sin psykiskt sjuka mor.
I dag är Dave vuxen. Med beundransvärt mod lyckades han inte bara överleva utan också skapa sig ett tryggt och meningsfullt liv. Det här är hans egen berättelse - en djupt gripande och samtidigt förunderligt livsbejakande skildring.

Dave Pelzer har kommit att ägna sitt liv åt att hjälpa andra människor i svåra livssituationer. Hans unika styrka att mot alla odds skapa sitt ett värdigt liv har uppmärksammats i en rad olika sammanhang. Pojken som kallades Det har nått en mycket stor l och länge legat på bestsellerlistorna i USA och England.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Pojken som kallades Det. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Otroligt hemskt!
  Krullisgirl, 21 januari 2004

  När jag började läsa denna bok, undrade jag faktiskt om det verkligen var sant! Kan en mor verkligen behandla sitt barn på detta sättet?
  Tårarna sprutade fullkomligen ur ögonen på mig. Som trebarnsnmamma finner jag detta vara totalt omänskligt!
  Efter att nu ha läst alla tre böckerna, tycker jag att det vore varje vuxen människas plikt att läsa dem. Det är fruktansvärt viktigt att vi är medvetna att sådant här förekommer fortfarande, även här i Sverige.
  Förhoppningsvis inte i denna... Läs hela recensionen

 2. Bra - men lite för magstark!
  Chessiq, 5 mars 2003

  Jag tycker att boken var bra, men på vissa ställen var den nästan lite för magstark. Man fick en känsla av att "detta kan inte vara sant." Dessutom tycker jag att det kanske skulle varit lite mer än BARA olycka och detaljerat våld, någon mer "pause" inemellan för att kunna smälta allt det hemska som man läst...
  Men det var i grund och botten en bra bok!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Dave Pelzer