Det skyddande regnet (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
331
Utgivningsdatum
2003-10-01
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Ann Björkhem
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
The Sheltering Rain
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
235 x 165 x 30 mm
Vikt
610 g
SAB
He.01=c
ISBN
9789137120348
Det skyddande regnet (kartonnage)

Det skyddande regnet

Kartonnage, Svenska, 2003-10-01

Slutsåld

"Jag tyckte väldigt mycket om den här romanen – Hongkong under de rika åren, London genom en arbetande mors ögon och Irlands bedagade skönhet." ROSAMUNDE PILCHER
    Det skyddande regnet är en brett upplagd roman om tre kvinnor i tre olika generationer. Handligen utspelar sig i efterkrigstidens Honkong, i 1980-talets London och i södra Irland under 1990-talet. Alltihop börjar med en fest på drottning Elizabeth II:s kröningsdag 1953. I Hongkong samlas britterna för att fira händelsen och mitt i festyran möter unga rebelliska Joy sitt livs kärlek. Fyrtio år senare blir Joys dotterdotter Sabine skickad till sina morföräldrar, som nu är bosatta på den irländska landsbygden. Medan Sabine lär känna morföräldrarna rullas även hennes mamma Kates liv upp för läsaren.
    Jojo Moyes är född 1969 och uppväxt i London. Hon är journalist till yrket och Det skyddande regnet är hennes debutroman. Hon är gift och har två barn. ”
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jojo Moyes

Övrig information

Det skyddande regnet är en brett upplagd roman om tre kvinnor i tre generationer. Handlingen utspelar sig i efterkrigstidens Honkong, i 1980-talets London och på södra Irland under 1990-talet.
    Berättelsen tar sin början i Hongkong. Det är den 2 juni 1953, samma dag som prinsessan Elizabeth kröns till Englands drottning och i Hongkong samlas britterna till stor fest för att fira händelsen. En av gästerna är Joy Leonard. Hon är tjugoett år och egentligen fullkomligt ointresserad av både societetstillställningen och den knastrande radiosändningen från London. Men just den här kvällen kommer att bli avgörande för Joys framtid. I festens yra möter hon sitt livs kärlek, och inom tjugofyra timmar är hon förlovad. Vad hon ännu inte anar är att det kommer att dröja ett helt år tills hon får träffa sin älskade igen.
    Fyrtio år senare är Joy och hennes man bosatta på den irländska landsbygden. Livet har gett lika delar glädje och sorg. Något som på senare år har tyngt dem är oron för dottern Kate. När hon var arton år gjorde hon uppror mot familjen och gav sig av till London med sin lilla dotter Sabine. Sedan dess har kontakten varit dålig.
    Men nu, femton år senare, får morföräldrarna för första gången återse sitt barnbarn. Hon kommer för att tillfälligt bo hos dem, sedan relationen mellan henne och Kate fått sig ett par rejäla törnar. Först är Sabine ytterst motvillig till att åka och hälsa på sina morföräldrar, som hon inte har något minne av, och hon vill absolut inte åka till någon hästgård på landet. Men när hon väl är där och lär känna dem börjar hon till sin förvåning att stortrivas. Och under tiden som Sabine finner sig till rätta, rullas också hennes mammas liv som ensamstående mor i London upp för läsaren.
    De tre kvinnornas livsöden flätas samman när Sabine, Kate och Joy så småningom återförenas alla tre. Men det blir en återförening som kräver att både gamla konflikter och väl bevarade familjehemligheter kommer fram i dagsljuset.
    Det skyddande regnet är en dramatisk och gripande roman om tre spännande kvinnor, deras färgstarka liv och deras olika upplevelser av kärleken. Det är en berättelse om konflikten mellan plikt och kärlek, om kvinnors livsval och om mödrar och döttrar.

Jojo Moyes är född 1969 och uppväxt i London. Hon är journalist till yrket och Det skyddande regnet är hennes mycket uppskattade debutroman. Hon är gift och har två barn.