Bangkok 8 (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
349
Utgivningsdatum
2005-03-01
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Hans Berggren
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Bangkok 8
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
235 x 160 x 30 mm
Vikt
620 g
SAB
Hce
ISBN
9789137122021
Bangkok 8 (inbunden)

Bangkok 8

Inbunden Svenska, 2005-03-01

Slutsåld

En amerikansk marinsoldat i Bangkok mördas på ett utstuderat sätt. Den thailändske polisen Sonchai, vars kollega dödas på brottsplatsen, får i uppdrag att utreda fallet i samarbete med den amerikanska ambassaden och en kvinnlig agent från FBI, Kimberley Jones. Sonchai, som är frukten av en förbindelse mellan en thailändsk prostituerad och en Vietnamsoldat, har en inställning till livet som står i bjärt kontrast till Kimberleys kärva och effektiva framtoning. Mordet visar sig ha kopplingar till narkotikasmuggling, jademarknaden och sexindustrin. Spåren leder till Bangkoks bordeller och barer, till de fattigas skjul, till korrupta tjänstemän och en amerikansk konstmiljardär med aparta preferenser. Men mordutredningen hotar mäktiga intressen och när de träffar på den mystiska och osannolikt vackra Fatima står deras liv på spel ... Läsaren kastas direkt in i en främmande värld. Genom att låta Sonchai vara berättaren identifierar sig läsaren med österländska värderingar baserade på buddistiskt tänkande, i stor kontrast till den västerländska kulturens stress, profitjakt och brist på andlighet. John Burdett är engelsman och var tidigare jurist på ett engelskt företag i Hongkong. Han har även bott i Frankrike och Spanien. Intresset för buddhismen och österländsk kultur väcktes under hans många besök i Thailand och han har bland annat lärt sig meditation i ett kloster. Numera är han författare på heltid och bosatt i Hongkong. Bangkok 8 är hans första bok på svenska. John Burdett har sagt i en intervju att Bangkok 8 är första boken i en serie på minst tre.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av John Burdett

Övrig information

En amerikansk marinsoldat i Bangkok mördas på ett utstuderat sätt. Den thailändske polisen Sonchai, vars kollega dödas på brottsplatsen, får i uppdrag att utreda fallet i samarbete med den amerikanska ambassaden och FBI.
Mordet visar sig ha kopplingar till narkotikasmuggling, jademarknaden och sexindustrin. Spåren leder till Bangkoks bordeller och barer, till de fattigas skjul, till korrupta tjänstemän och en amerikansk konstmiljardär med aparta preferenser. Sonchais utredning hotar mäktiga intressen och när han träffar på den mystiska och osannolikt vackra Fatima står hans liv på spel &