Såld/Systern som blev kvar/Ett löfte till Nadia (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
719
Utgivningsdatum
2003-05-01
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Lisbet Holst
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Sold - Without Mercy - A Promise to Nadia
Medarbetare
Ali, Miriam
Illustrationer
ill.
Dimensioner
235 x 165 x 50 mm
Vikt
1030 g
SAB
Lz Muhsen, Zana,Lz Ali, Miriam
ISBN
9789137122649
Såld/Systern som blev kvar/Ett löfte till Nadia (kartonnage)

Såld/Systern som blev kvar/Ett löfte till Nadia

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 2003-05-01

Slutsåld

För mer än tio år sedan flydde Zana Muhsen från Jemen. Där hade hon och hennes lillasyster Nadia levt som slavar ända sedan de sålts av fadern som barnbrudar till två jemenitiska män. Men för att komma därifrån var hon tvungen att lämna sin lille son, systern och hennes två små barn.
I boken Såld berättar Zana den skrämmande historien om livet i Jemen. Det är den sanna berättelsen om två engelska tonårsflickor som skulle tillbringa sommarlovet i faderns hemland. Där blev de bortgifta, våldtagna, misshandlade och tvingade till total underkastelse av sina makar. Nadia är fortfarande fången i den primitiva bergsbyn med sina barn, men Zana har svurit att aldrig sluta kämpa för att rädda sin syster. I Systern som blev kvar berättar flickornas mor, Miriam Ali, om sin förtvivlade kamp för att få hem döttrarna och ger bakgrunden till de händelser som upprört människor över hela världen. Kampen för att befria Nadia pågår ännu. Ett löfte till Nadia är fortsättningen på Zanas gripande skildring av försöken att hålla det hon en gång lovade systern: att aldrig glömma. Dessa tre böcker ges nu för första gången ut i en volym. Tillsammans är de ett skakande vittnesbörd om de tragedier som kan uppstå i kollisionen mellan mellan vitt skilda kulturers människosyn och värderingar. De är också en levande beskrivning av de villkor som kvinnor i många länder lever under än i dag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Såld/Systern som blev kvar/Ett löfte till Nadia. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Man blir förbannad!
    Krullisgirl, 7 mars 2004

    Ja, det blir man verkligen av att läsa denna bok, som handlar om Zana och Nadia och deras öden. Två brittiska flickor, som blir sålda av sin "far" till Jemen, där de behandlas som slavar och avelsdjur. Zana lyckas till slut återvända till England, men lämnar sin lille son Marcus kvar i Jemen. Nadia orkar inte lämna sina barn och kan därför inte åka.

    Det som retar mig mest är all den byråkrati som de inblandade tvingas igenom. Att det skall vara så svårt att få hem två brittiska medb... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Såld/Systern som blev kvar/Ett löfte till...