Pompeji (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
277
Utgivningsdatum
2005-09-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Leif Janzon
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Pompeii
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
235 x 162 x 26 mm
Vikt
620 g
SAB
Hce
ISBN
9789137122823
Pompeji (inbunden)

Pompeji

Inbunden Svenska, 2005-09-01

Slutsåld

En stekhet vecka i slutet av augusti. Var ska man tillbringa sommarens sista dagar om inte vid den vackra Neapelbukten?      Utmed hela kusten kopplar det romerska imperiets rikaste medborgare av i sina luxuösa villor. Världens största flotta ligger stilla för ankar i Misenum. Turisterna gör av med sina pengar i badorterna Baiae, Herculaneum och Pompeji.      Men ingenjören Marcus Attilius är orolig. Han har just blivit ansvarig för Aqua Augusta, den enorma akvedukt som förser en kvarts miljon människor i nio städer utmed bukten med vatten. Källorna börjar sina för första gången i mannaminne. Hans företrädare har försvunnit spårlöst. Och nu tycks akvedukten vara skadad – någonstans norr om Pompeji, på Vesuvius sluttningar.      Attilius – en samvetsgrann och omutbar trettioåring i romarrikets tjänst – lovar Plinius, den kände vetenskapsmannen som för befälet över flottan, att han ska reparera akvedukten innan städerna blir helt utan vatten.      I fyra generationer har männen i Attilius släkt varit vattenmästare, det vill säga ingenjörer med ansvar för vattenförsörjningen. Nu står han inför sitt livs svåraste uppgift. Han är ensam, i flera avseenden: hans hustru dog ung – saknaden känns ännu svår – och hans närmaste medarbetare, förmannen Corax, tycks hata honom och gör allt för att sätta käppar i hjulet.      Dessutom har han skaffat sig en mäktig fiende i den rike och grymme Ampliatus. Denne frigivne slav har kommit upp sig i världen med hjälp av samvetslösa affärsmetoder, och han har mycket att dölja som han fruktar att Attilius ska upptäcka.      Enda trösten är att Ampliatus sköna dotter Corelia visar sig vara vänlig mot honom. Men hon ska snart gifta sig – mot sin vilja – med en äldre man som Ampliatus har utsett. När Attilius når fram till Vesuvius kommer han att upptäcka att det finns krafter som inte ens världens enda supermakt förmår tygla …      Med sina tre tidigare romaner – Faderland, Enigma och En ängel i Archangelsk – har Robert Harris etablerat sig som en av världens främsta författare av högklassig spänningslitteratur.Robert Harris, född 1957, arbetade som journalist i fjorton år innan han debuterade som skönlitterär författare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Robert Harris

Bloggat om Pompeji

Övrig information

En stekhet vecka i slutet av augusti. Var ska man tillbringa sommarens sista dagar om inte vid den vackra Neapelbukten? Utmed hela kusten kopplar det romerska imperiets rikaste medborgare av i sina luxuösa villor. Världens största flotta ligger stilla för ankar i Misenum. Turisterna gör av med sina pengar i badorterna Baiae, Herculaneum och Pompeji.
Men ingenjören Marcus Attilius är orolig. Han har just blivit ansvarig för Aqua Augusta, den enorma akvedukt som förser en kvarts miljon människor i nio städer utmed bukten med vatten. Hans företrädare är spårlöst försvunnen. Och nu tycks akvedukten vara skadad någonstans norr om Pompeji, på Vesuvius sluttningar.
Attilius lovar Plinius, den kände vetenskapsmannen som för befälet över flottan, att han ska reparera akvedukten innan städerna blir helt utan vatten.
Men när han har gett sig av mot Vesuvius kommer han att upptäcka att det finns krafter som inte ens världens enda supermakt förmår tygla &
Med sina tre tidigare romaner Faderland, Enigma och En ängel i Archangelsk har Robert Harris etablerat sig som en av världens främsta författare av högklassig spänningslitteratur.