Hela svenska folkets park : en K-märkt turné (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
174
Utgivningsdatum
2005-03-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Willis, Göran (medf.)
Illustrationer
färgfoton
Dimensioner
215 x 275 x 30 mm
Vikt
1120 g
SAB
Ikö,Mu-c
ISBN
9789137123066
Hela svenska folkets park : en K-märkt turné (inbunden)

Hela svenska folkets park : en K-märkt turné

Inbunden Svenska, 2005-03-01

Slutsåld

Folkets park är någonting lika blågult som dalahästar och smörgåsbord. En salig mix av folkhem och romantik: korven, pilkastningen, dansbanorna, de evigt grönskande björkarna, fickpluntorna och - inte minst - alla fullständigt vanliga människor.

I Hela svenska folkets park får läsaren möta livet i folkparkerna idag, samtidigt som man får sitt lystmäte av nostalgi och återblickar. K-spanarna Staffan Bengtsson och Göran Willis har intervjuat artister och arrangörer, entusiaster och bakåtsträvare, och grävt fram ett imponerande material av gamla fotografier, affischer och idolbilder. På så sätt berättas historien om svenskt nöjesliv under 100 år.
Välkommen till Hela Svenska Folkets Park!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Recensioner i media

K-spanarna Staffan Bengtsson och Göran Willis har under några somrar gjort en nostalgisk folkparksturné. De har besökt nöjesplatser som ligger långt från Stockholms inneställen med exotiskt klingande namn som Älgsjövallen, Njurunda och Vittinge. De har träffat folkparkslegender som Långe Sven i Norrhult och folkparksrävar som Owe Törnqvist. Deras vittnesmål och berättelser, tillsammans med ett varierat bildmaterial, skapar en bred skildring av folkparkernas storhetstid, då "The Hollies" besökte Finspångs folkpark på 60-talet eller 80-talets stora turnéer med artister som Thomas Ledin och Carola.

Hela svenska folkets park är en lättsam bok med nostalgisk stämning. Den tar sin startpunkt i slutet av 1800-talet då Sveriges första Folkets park invigdes i Malmö och fortsätter till dagens eldsjälar som trots svikande besöksunderlag vårdar och för folkparkstraditionen vidare. För även om storhetstiden för folkparkerna verkar vara över så har ridån ännu inte gått ner. Att en av Sveriges största rockfestivaler äger rum i en folkpark är det kanske inte alla som tänker på. Hultfredsfestivalen lockar varje år tiotusentals besökare och hundraåringen Malmös folkets park är fortfarande en vital folkpark i storstadens hjärta. Folkparkerna är en stor del av vårt kulturarv med sina dansbanor, skjutbanor och romantiska sommarkvällar, något som Hela svenska folkets park väl dokumenterar.

Övrig information

"Lustfylld läsning!" "Nostalgisk, men ändå lärorik." Malin Jacobsson, Kulturnyheterna, SVT, 16 april

"I sanning en högst förtjusande utgåva - lika utmärkt som K-märkt." Länstidningen Södertälje

"En vacker bok och en perfekt present" Sv Hotell-Revy

"Detta är en fascinerande berättelse om den tid som flytt." Svenska Dagbladet

"En härlig nostalgiresa för den som satt en fot på Älgsjövallen, Malmö Folkets Park eller Liseberg." Vi Bilägare

"Författarna har en avundsvärd förmåga att urskilja och notera alla dessa detaljer från det förflutna." Provinstidningen Dalsland

"Den som vill återuppleva en stund från sin ungdoms dagar ger boken möjlighet att drömma sig tillbaka till dansbanor, skottavlor, teaterspel eller artister som förgyllt den svenska sommaren." Jönköpings-Posten