Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
388
Utgivningsdatum
2004-09-01
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Marianne Mattsson
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Running in Heels
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
235 x 160 x 30 mm
Vikt
680 g
SAB
He.01=c
ISBN
9789137123455
Höga klackar (inbunden)

Höga klackar

Inbunden Svenska, 2004-09-01

Slutsåld

Underbara, roliga och spralliga Babs ska gifta sig! Den mer inåtvända och kontrollerade Natalie får panik. Vad händer när ens bästa vän lovar någon annan evig kärlek?
Medan konfettin virvlar brister något inom Natalie och fasaden som snäll flicka är ett minne blott. Under bröllopsfesten möter hon den vilde Chris - en allt annat än lämplig pojkvän. Förhållandet får Natalie att fullständigt tappa kontrollen över tillvaron och hon hamnar ständigt i trubbel - med sin chef, sin familj och med Babs. Hon blundar inför sanningen och vägrar ta itu med de verkliga orsakerna som ligger bakom hennes problem med tillvaron och sin egen självbild. Och det kommer att bli värre innan det blir bättre ...
Anna Maxted, författaren till Gå vidare, är tillbaka med ännu en medryckande roman om en ung kvinna som lyckas vända en livskris till något positivt. Anna Maxted skriver rappt, träffsäkert och ironiskt. På höga klackar bjuder på lättsam underhållning med allvarlig underton.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Höga klackar

Övrig information

"Att säga att Babs är min bästa vän är ungefär som att säga att Einstein var bra på siffror. Och om du har en bästa vän, vet du vad jag talar om. Babs och jag hade en sån fantastisk vänskap, ingen man kunde förbättra den. Och sen träffade hon Simon."
Den tjugosjuåriga Natalie arbetar med PR vid CLBallet i London. Babs, hennes bästa vän sedan barndomen, är brandman. De är olika som natt och dag. Babs är rolig, sprallig och livsbejakande. Natalie är mer inåtvänd, osäker och kontrollerande. Hon är silverflickan eftersom hon alltid kommit tvåa.
Natalies förhållande med den snälle men triste Saul har sedan länge gått på tomgång. Hon stämmer träff på ett kafé för att göra slut. Mötet blir inte riktigt som Natalie tänkt sig. Red an innan Natalie svalt den första klunken caffe latte, säger Saul att det kanske är lika bra att de inte ses mer. Natalie reagerar med blandade känslor. Hon är mest lättad men känner sig samtidigt en smula ratad.
Och nu ska Babs gifta sig! Vad händer när ens bästa vän lovar någon anna n evig kärlek? Medan konfettin virvlar brister något inom Natalie, och fasaden som snäll flicka är ett minne blott. Under bröllopsfesten möter hon den vilde och spännande Chris.
Chris är stor i käften och en riktig slarver. Ingen lämplig pojkvän med andra ord. Han är manager för ett rockband och hans försök att lansera bandet är allt anna t än lyckade. Miljön han rör sig i är inte den mest hälsosamma, och han inviger Natalie i kokainets värld.
Förhållandet får Natalie att fullständigt tappa kontrollen över sitt liv och hon hamnar ständigt i trubbel - med sin chef, sin familj och med Babs. Hon blundar inför sanningen och vägrar att ta itu med de verkliga orsakerna som ligger bakom hennes problem med tillvaron och hennes skeva självbild och kroppsuppfattning. Och det kommer att bli värre innan det blir bättre ...
Hur ska Natalie lyckas reparera sin relation med brodern efter att hon för mamman avslöjat hans hemlighet? Hur ska hon klara av att betala alla räkningar när hon fått sparken från jobbet? Och varför tycker hon inte om Babs man Simon. Ser hon honom enbart som en rival eller finns det någon anna n anledning? Och är det en god idé att tillfälligt låta Babs bror Andy flytta in?
Anna Maxted, författaren till Gå vidare , är tillbaka med ännu en medryckande roman om en ung kvinna som lyckas vända en livskris till något positivt. Anna Maxted skriver rappt, träffsäkert och ironiskt. På höga klackar bjuder på lättsam underhållning med allvarlig underton. Den perfekta boken för en stor läshungrig publik inom denna genre.