Moln över Arcadia (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
412
Utgivningsdatum
2005-04-01
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Ann Björkhem
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Foreign Fruit
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
235 x 165 x 35 mm
Vikt
720 g
SAB
Hce
ISBN
9789137124834
Moln över Arcadia (inbunden)

Moln över Arcadia

Inbunden, Svenska, 2005-04-01

Slutsåld

Det är 1950-tal och i den lilla engelska kuststaden Merham lever folk ett lugnt och välordnat liv. Alla vet sin plats, och de som inte vet det blir prompt tillrättavisade. Hit kom Lottie Swift som evakuerad under kriget och hon har sedan dess blivit kvar. Hon har vuxit upp i den respektabla familjen Holden, och äldsta dottern Celia har blivit hennes bästis. När romanens handling börjar är flickorna arton år, precis på gränsen till vuxenlivet: nyfikna, sökande, redo att pröva nya vägar. Just då händer något som bryter friden i den lilla välordnade staden. Arcadia är ett stort hus, ett av stadens finaste, och det ligger precis vid havet. En dag säljs huset till en skådespelerska som flyttar in där tillsammans med sina bohemiska vänner. De blir snabbt det hetaste samtalsämnet i Merham. Men ryktet om deras dekadenta liv chockerar inte alla. En del lockas av det som berättas. Bland andra Lottie och Celia, som snart blir flitiga gäster i det skandalomsusade hemmet. Efter ett ganska pinsamt avslöjande om en ovanligt blöt fest i Arcadia skickas Celia av sina föräldrar till London på en sekreterarutbildning. Det går ett helt år innan hon återvänder hem, och då har hon med sig en fästman, Guy. När Lottie presenteras för Guy blir hon alldeles knäsvag. Han är den mest tilldragande man hon har träffat, och det visar sig snart att hennes känslor är besvarade ... Guy och Lottie börjar tillbringa alltmer tid tillsammans och de söker ofta sin tillflykt till Arcadia, men samtidigt vet båda att bröllopsplanerna för Guy och Celia inte går att ändra. Då Celia dessutom anförtror Lottie att hon är gravid inser Lottie att kärleken mellan henne själv och Guy är en omöjlig dröm och hon bestämmer sig för att lämna Merham. Femtio år senare ska det gamla huset vid havet renoveras och byggas om till hotell. Daisy som håller i det omfattande projektet genomlever samtidigt en tuff period av sitt liv. Hennes man och affärskompanjon har just lämnat henne, men trots det har hon föresatt sig att ro jobbet med Arcadia i land. Det hela underlättas dock inte av hennes uppdragsgivare, Jones, som är en nyckfull och farligt attraktiv man.Till honom har Daisy en komplicerad och laddad relation. Under renoveringsarbetet finner Daisy en gammal målning föreställande den bohemiska krets människor som en gång umgicks i Arcadia. Till hotellinvigningen inbjuds de alla, men bara två av dem är fortfarande i livet. Deras återseende blir en omvälvande upplevelse med överraskande följder. Moln över Arcadia är en både romantisk och gripande roman med spännande personer, charmfull miljö och en handling med oanad upplösning.Jojo Moyes är född 1969 och uppväxt i London. Hon är journalist till yrket. Detta är hennes andra roman efter den framgångsrika debuten med Det skyddande regnet. Hon är gift och har två barn.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jojo Moyes

Övrig information

Det är 1950-tal och i den lilla kuststaden Merham lever folk ett lugnt och välordnat liv. Men en dag flyttar en skådespelerska in i ett av ortens finaste hus, Arcadia, och snart är friden ett minne blott. Chockerande rykten om Adeline och hennes vänner sprids snabbt i den lilla staden. Fast alla är inte förfärade, tonårsflickorna Celia och Lottie lockas av den dekadens som beskrivs.
Femtio år senare renoveras Arcadia och byggs om till hotell. Under renoveringsarbetet upptäcks en målning föreställande den bohemiska krets som en gång umgicks i huset. Till invigningen inbjuds de alla, men bara två av dem är fortfarande i livet. Deras återseende blir en omvälvande upplevelse med överraskande följder ...
Moln över Arcadia är en både romantisk och gripande roman med spännande personer, charmfull miljö och en handling med oanad upplösning.