Minnesboken 50+ : eller var lade jag nycklarna nu igen? (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2008-09-03
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Göran Grip
Originaltitel
Carved in Sand
Medarbetare
Ågren, Helene (form)
Dimensioner
233 x 160 x 22 mm
Vikt
520 g
SAB
Doeab
ISBN
9789137125312

Minnesboken 50+ : eller var lade jag nycklarna nu igen?

Inbunden, Svenska, 2008-09-03

Slutsåld

Minnesboken 50+ - Eller var lade jag nycklarna nu igen?
av Cathryn Jakobson Ramin

Brukar du glömma var du lagt nycklarna? Eller vad du egentligen skulle köpa i affären? Eller vad den där skådespelerskan heter som är gift med han den där snygge som spelade i den där filmen du såg förra veckan?

Alla vet hur oerhört frustrerande det kan vara att inte komma ihåg det mest självklara. För många ökar tankspriddheten med åldern och blir en källa till oro. Men sviktande minne behöver inte vara ett tecken på begynnande demens, utan kan oftast förklaras av omständigheter i vårt vardagsliv. Och framförallt - du är inte ensam.

Med humor och medkänsla går journalisten Cathryn Jakobson Ramin till botten med vad medelålders tankspriddhet egentligen handlar om. Hon rådfrågar såväl experter inom stress, sömn och näringslära som specialister i traumarelaterade hjärnskador, hormoners påverkan och genernas betydelse, för att ta reda på vad som egentligen avgör hur bra - eller dåligt - hjärnan åldras.

Minnesboken 50+ har rönt stora framgångar i hemlandet USA och har där kommit att betraktas som något av en bibel i ämnet. På ett lättillgängligt, underhållande och framförallt igenkännande sätt delar författaren med sig av sin egen tankspriddhet och sin jakt på mirakelmetoden som håller hjärnan ung längre. Det här är utan tvivel en bok i tiden, för den som vill veta mer om hjärnans hälsa - och för alla som någonsin undrat var de lade nycklarna nu igen.

Cathryn Jakobson Ramin är journalist och har under mer än 25 års tid skrivit artiklar för flera stora amerikanska tidskrifter, bland annat för New York Times Magazine, Los Angeles Times och O, The Oprah Magazine. Det här är hennes första bok.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Minnesboken 50+ : eller var lade jag nyck...