Din katts hemligheter : boken din katt skulle vilja att du läste (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
221
Utgivningsdatum
2005-09-01
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Ulla-Märta Westerstål
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Cat Confidential. The Book Your Cat Would Want You to Read
Medarbetare
Bäckman, Lilian (form)
Illustrationer
foto
Dimensioner
234 x 163 x 20 mm
Vikt
560 g
SAB
Qdfjb
ISBN
9789137126784
Din katts hemligheter : boken din katt skulle vilja att du läste (inbunden)

Din katts hemligheter : boken din katt skulle vilja att du läste

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2005-09-01

Slutsåld

Hur mycket vet du om din katt? Förstår du vad katten vill ha och behöver? Eller säger katten en sak och du hör något annat? Helt plötsligt är katten inte rumsren längre eller blir aggressiv mot människor, börjar slåss med grannens katt eller blir onaturligt ängslig och börjar göra sig själv illa. Vad gör du då? Många ägare missförstår sina katter och ibland leder det till problem. Vi älskar våra katter så mycket att vi ibland inte tillåter dem att vara just katter, säger Vicky Halls. Vi låser in dem för att de inte ska komma till skada, ger dem för mycket mat eller använder dem som känslomässigt stöd och sällskap i stället för att söka oss till andra människor. Att vara alltför besatt och beroende av sin katt kan faktiskt göra katten olycklig. Boken tar upp samspelet mellan katten och ägaren, kattens psyke och behov, olika beteendeproblem och hur man kan hantera dem. Författaren beskriver också kattens utveckling från kattunge till vuxen katt och olika sjukdomar som kan drabba katten. Hon ger praktiska råd och tips för livet tillsammans med en katt och läsaren får också ta del av många intressanta fall som hon har mött i sitt yrke som kattpsykolog.

Vicky Halls är utbildad djursjukvårdare och har lång veterinärmedicinsk erfarenhet. Intresset för kattens beteende och känsloliv fick henne att så småningom bli kattpsykolog på heltid. Hon har medverkat i många tidskrifter och i olika teveprogram och hon har patienter över hela Storbritannien. Hemma har hon fyra egna katter.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Din katts hemligheter : boken din katt skulle vilja att du läste. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Rekommenderar!
    Annika (Sundsvall), 13 augusti 2007

    Intressant och annorlunda kattbok, jag lärde mig jättemycket som jag inte visste innan. Man lär sig mycket om katten psyke och om deras behov.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Vicky Halls

Övrig information

Helt plötsligt är katten inte rumsren längre eller blir aggressiv mot människor, börjar slåss med grannens katt eller blir onaturligt ängslig och börjar göra sig själv illa. Hur vet man vad som är fel och vad gör man åt problemet?
Hur mycket vet du om din katt? Förstår du vad katten vill ha och behöver? Kanske säger din katt en sak och du hör något annat.
Boken tar upp samspelet mellan katten och ägaren, kattens psyke och behov, olika beteendeproblem och hur man kan hantera dem. Författaren beskriver också kattens utveckling från kattunge till vuxen katt och olika sjukdomar som kan drabba katten. Hon ger praktiska råd och tips för livet tillsammans med en katt och läsaren får också ta del av många intressanta fall som hon har mött i sitt yrke som kattpsykolog.