Onda män (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
344
Utgivningsdatum
2005-08-01
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Björn Linné
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Bad Men
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
234 x 160 x 25 mm
Vikt
640 g
SAB
Hce
ISBN
9789137126807
Onda män (inbunden)

Onda män

Inbunden Svenska, 2005-08-01

Slutsåld

Ända sedan den blodiga massakern 1693 har byborna på den lilla ön Sanctuary utanför Maines kust fått leva i fred och stillhet. Denna sömniga om än lite spöklika plats har lämnat sitt blodiga och mystiska förflutna bakom sig och öbornas liv har präglats av frid. Men mystiska saker har nu börjat hända, gamla spöklika känslor har börjat göra sig påminda och öborna känner av den stegrande oron över förändringen som nu verkar oundviklig. En grupp onda män har sökt sig tillbaka till ön för att göra upp med det förflutna.     Moloch, den ondaste av dessa onda män, har tagit sig ut ur sin fångenskap, tystat de vittnen som behövt tystas och gör nu allt för att finna sin tidigare hustru, som några år innan förrått honom för att komma undan hans brutalitet. Moloch leder sina mannar till Dutch Island, som ön kallas idag, där Marianne Elliott nu lever ett lugnt liv under skyddad identitet tillsammans med deras gemensamma son. Moloch ska till slut ta ut sin efterlängtade hämnd.     Det enda som står i vägen för att han ska nå sitt mål är poliskonstapel Joe Dupree, eller Melancholy Joe som han också kallas – denna bokstavligt talat jättelika man som är Dutch Islands enda polis och som tillsammans med sin unga medhjälpare Sharon Macy är den som ensam bär ansvaret för ön och dess invånares säkerhet. Öns vackra nykomling Marianne väckte tidigt Melancholy Joes känslor och det har visat sig att dessa är besvarade. Hennes tidigare äktenskap med Moloch står dock i vägen och är det som nu får ön att för första gången på trehundra år återigen drabbas av skräck, ondska och död.     Melancholy Joe är inte bara lagens väktare utan också bäraren av historien om öns blodiga förflutna, och varken han eller tidigare offer, som nu lever på ön som spöken, kommer att tolerera att blod från oskyldiga offer än en gång ska flyta på den lilla fridfulla ön.     Denna spännande, mörka, intelligenta thriller lämnar ingen oberörd och dess mystiska, övernaturliga stämning ger tillsammans med dess udda personer läsararne en upplevelse de inte glömmer i första taget. John Connolly föddes i Dublin 1968 och han har en rad uppmärksammade, prisbelönta och omtyckta böcker bakom sig. På svenska finns tidigare De som dödar och Den vita vägen. Han bor idag på Irland och skriver regelbundet i The Irish Times.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Onda män

Övrig information

Efter trehundra år av fred och stillhet drabbas nu återigen den lilla ön Dutch Island eller Sanctuary som den en gång kallades av förföljelse, skräck och ond bråd död. Offren för massakern 1693 lever kvar på ön som spöken, sida vid sida med den lilla öbefolkningen. Och de anar nu att ondskan i dess renaste form en man vid namn Moloch och hans mannar är på väg för att ta ut en efterlängtad hämnd på en ung kvinna och hennes son. Den enda som kan förhindra att katastrofen slår till igen mot den idylliska om än spöklika lilla ön är dennes ende polis och beskyddare, John Dupree. John bär på minnena från öns blodiga förflutna och han kommer att göra allt för att förhindra att oskyldigt blod än en gång spills på Dutch Island.

Onda män är en gastkramande och spännande thriller och de övernaturliga inslagen ger boken en trollbindande känsla. Historien uppslukar och lyckas få läsaren att med en rysning fortsätta att vända blad långt in på småtimmarna.