En brors berättelse : att överleva en barndom av misshandel (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
236
Utgivningsdatum
2005-09-01
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Hans Nordmark
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
A Brother's Journey. Surviving a Childhood in Abuse. A memoir
Dimensioner
220 x 143 x 23 mm
Vikt
460 g
SAB
Lz Pelzer, Richard B.,Vn
ISBN
9789137127019

En brors berättelse : att överleva en barndom av misshandel

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2005-09-01

Slutsåld

Författaren är bror till David Pelzer, känd för sin självbiografiska trilogi om en barndom präglad av misshandel och förnedring. Från nio års ålder får Richard rollen som offer och blir dagligen fysiskt och psykiskt misshandlad. Han växer upp till en destruktiv och självmordsbenägen tonåring.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En brors berättelse : att överleva en barndom av misshandel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra
    Merrlina, 27 mars 2006

    En uppföljare som beskriver hur de andra barnen hade efter Dave lämnade dem! Det tänkte jag mycket på efter föregående bok, "Pojken som kallades det": hur de andra fick det, och svaret fick jag i denna bok...
    Har man läst tidigare böcker om Dave, tycker jag att man ska läsa denna

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Richard B Pelzer

Övrig information

Läsare världen över har chockerats av grymheterna i Dave Pelzers självbiografiska trilogi som inleddes med Pojken som kallades Det. När skolan till slut slog larm om den brutala misshandel han utsatts för, blev Dave omhändertagen och placerades, vid tolv års ålder, i ett fosterhem. För honom var mardrömmen över men för hans yngre bror Richard hade den bara börjat.

En brors berättelse är historien om hur Richard, som var moderns medhjälpare, nu istället blir offer för hennes sadism. Han är inte längre en av hennes pojkar utan endast en varelse i lortiga kläder vars vardag består av fysisk och psykisk misshandel. Vi får följa hur Richard under tio års tid får barndomen krossad av sin psykiskt sjuka mor och hur han växer upp till en destruktiv och självmordsbenägen tonåring.

Trots att Richard B. Pelzer överlevde sin fasansfulla uppväxt har det tagit honom trettio år att våga berätta sin gripande historia.