Atlas över andra världskriget : 168 detaljerade kartor över slag och operationer (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2005-10-01
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Jan Malmsjö
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Atlas of World War II
Medarbetare
Eklund, Paul (form)
Illustrationer
ill., foto
Dimensioner
305 x 235 x 25 mm
Vikt
1260 g
SAB
K.54
ISBN
9789137127101
Atlas över andra världskriget : 168 detaljerade kartor över slag och operationer (inbunden)

Atlas över andra världskriget : 168 detaljerade kartor över slag och operationer

Inbunden Svenska, 2005-10-01

Slutsåld

Andra världskriget trängde in i alla delar av världen, från Arktis till Stilla havet. De allierade och axelmakterna mötte varandras styrkor i alla slags miljöer, från Nordafrikas ökensand och Ukrainas stäpper till Burmas och Nya Guineas regnskogar, i brutala strider alltifrån små kommandoräder till stora stridsvagnsdrabbningar. Kriget kastade in mänskligheten i ett sex år långt mörker av skräck, fattigdom, lidande och hopplöshet, och ändrade världen för alltid. Atlas över andra världskriget är en översiktlig vägvisare till denna mångskiftande konflikt. Den visar detaljerat de exakta förloppen för operationerna på land, till sjöss och i luften så att man kan följa den växlande krigslyckan på båda sidor. Med hjälp av 168 kartor i färg, med foton från själva striderna och med text skildras alla krigsskådeplatser: striderna på land i Nordvästeuropa, Nordafrika, Sovjetunionen, Sydostasien och Stillahavsområdet; de marina operationerna i Atlanten och Medelhavet, samt hangarfartygsslagen i Stilla havet som kulminerade i förstörelsen av de japanska städerna Hiroshima och Nagasaki. Alla kartor i boken har beställts och ritats av fackkartografer och varje karta har utformats för att lyfta fram det speciella i situationen. Kartorna varierar således i utseende och storlek och ger ibland ett globalt perspektiv, ibland en detaljerad blick av en särskild operation. Händelser såsom de vid Dunkerque, slaget om Storbritannien eller Pearl Harbor visas detaljerat, liksom strider inne i städer som Stalingrad och Warszawa. Varje karta har teckenförklaring som gör det lätt att tolka trupprörelser och andra händelser. Denna heltäckande atlas är ett ovärderligt referensverk för den allmänt intresserade liksom för den som är specialintresserad av andra världskriget. David Jordan är fil. dr och föreläser vid militärakademin i Wiltshire i England. Bland hans böcker kan nämnas Wolfpack, Aircraft Carriers, The U.S. Navy SEALs och Battle of the Bulges. Andrew Wiest är professor i historia vid University of Southern Mississippi och verksam vid dess program för Vietnamstudier samt centret för studier av krig och samhälle. Han har skrivit Campaigns of World War II: The Pacific War, The Illustrated History of World War I och medverkat i flera andra krigshistoriska verk.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Övrig information

Atlas över andra världskriget är en översiktlig vägvisare till en världsomspännande konflikt, där enorma stridskrafter drog in varandra i krigshandlingar, alltifrån små kommandoräder till stora stridsvagnsdrabbningar. Kriget skildras alltifrån bakgrunden, förberedelserna och utbrottet i september 1939 till krigsslutet och freden 1945.
Här visas detaljerat de exakta förloppen för operationerna på land, till sjöss och i luften, så att man kan följa den växlande krigslyckan på båda sidor.

Med hjälp av 168 specialritade kartor i färg och foton från själva striderna skildras alla krigsskådeplatser: striderna på land i Nordvästeuropa, Nordafrika, Sovjetunionen, Sydostasien och Stillahavsområdet; de marina operationerna i Atlanten och Medelhavet, samt hangarfartygsslagen i Stilla havet som kulminerade i förstörelsen av de japanska städerna Hiroshima och Nagasaki.