Energitjuvar : i familjen, i relationen och på jobbet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
206
Utgivningsdatum
2006-03-01
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Bäckman, Lilian (form)
Dimensioner
220 x 140 x 20 mm
Vikt
400 g
SAB
Dokb
ISBN
9789137127323
Energitjuvar : i familjen, i relationen och på jobbet (inbunden)

Energitjuvar : i familjen, i relationen och på jobbet

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2006-03-01

Slutsåld

Upplever du att någon i din närhet inte lyssnar på dig? Att denne nedvärderar och kränker dig, får dig att känna dåligt samvete och gör att du känner dig oförklarligt trött? Då har du antagligen mött en energitjuv. En energitjuv är en person som alltid vill ha rätt, som strävar efter makt över andra människor, använder dem som verktyg för att bekräfta sig själv och löser sina inre spänningar genom att lägga över sin skuld och vrede på andra. Han eller hon är blind för andras behov och ser inte hur den han utsätter tar skada. Tjuven, som agerar helt öppet eller mer obemärkt och subtilt, finns i alla sammanhang: i parrelationer, på jobbet, i familjen och i vänskapsförhållanden. I sitt arbete som samtalsterapeut har Ingalill Roos mött många människor som råkat ut för energitjuvar. Utifrån sin erfarenhet och psykodynamiska teorier redogör hon för deras beteende och hur det påverkar dem som blir drabbade de som ger i stället för att ta energi. Hon ger också råd om hur man som givare ska lära sig att se de handlingsmönster som styr tagare, komma till insikt om sin egen brist på skuld och börja sätta gränser. Boken innehåller också fallstudier som belyser problematiken.

Ingalill Roos är auktoriserad socionom och samtalsterapeut. Hon är bosatt i Göteborg där hon driver en privatpraktik. Hon har även varit verksam som föredragshållare, då hon föreläst om drömmar, kärlekens betydelse och energitjuvar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Energitjuvar : i familjen, i relationen och på jobbet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mitt i prick!
    Bokslukaren, 17 augusti 2006

    Denna bok är ett måste för alla som tror sig ha energitjuvar i sin närhet. Man får den insikt och de verktyg man behöver för att hantera dem - eller helt utesluta dem ur sin bekantskapskrets. Dessutom får man en hel del aha-upplevelser varför man själv ibland reagerar som man gör. Läs den!

  2. Insiktsfull bok om energitjuvar!
    Anna, 3 juni 2006

    Insiktsfull bok om människor som tar ens mentala energi. Man får, genom att läsa denna bok, lära sig en del om hur man kan hantera dessa människor i ens närhet och att inse att känslorna av skuld som uppkommer i kontakt med sådana människor är energitjuvens och inte ens egen.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ingalill Roos

Övrig information

Upplever du att någon i din närhet inte lyssnar på dig? Att denne kränker dig, får dig att känna dåligt samvete och gör att du känner dig oförklarligt trött? Då har du antagligen mött en energitjuv. Energitjuven finns i alla sammanhang: i parrelationer, på jobbet, i familjen och i vänskapsförhållanden. Han eller hon vill alltid ha rätt, bekräftar sig själv genom att nedvärdera andra och löser sina inre spänningar genom att lägga över sin skuld och vrede på personer i sin omgivning. I sitt arbete som samtalsterapeut har Ingalill Roos mött många människor som råkat ut för energitjuvar. Utifrån sin erfarenhet och psykodynamiska teorier redogör hon för deras beteende och hur det påverkar dem som blir drabbade. Hon ger också råd om hur man ska lära sig att se handlingsmönster, komma till insikt om sin egen brist på skuld och börja sätta gränser.