Atkinsdieten. Kokboken (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2005-01-01
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Kerstin Salomon
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
The Illustrated Atkins New Diet Cookbook
Medarbetare
Gare, Fran
Illustrationer
färgill.
Dimensioner
255 x 200 x 25 mm
Vikt
1040 g
SAB
Qcabb
ISBN
9789137127354

Atkinsdieten. Kokboken

(3 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2005-01-01

Slutsåld

Slut på kaloriräkandet och de ständiga hungerkänslorna!
Den revolutionerande Atkinsmetoden hjälper dig att effektivt gå ner i vikt - och stanna där - samtidigt som du äter riktigt, riktigt gott. Med en proteinrik kost med lite kolhydrater håller du inte bara vikten, utan minskar också risken för diabetes, högt blodtryck och höga kolesterolvärden.
Atkinsmetoden består av fyra faser. I inställningsfasen rasar kilona snabbt. Under de följande veckorna eller månaderna i viktminskningsfasen fortsätter du att tappa kilon tills du når din idealvikt. I finjusteringsfasen blir du av med de allra sista överflödskilona och fortsätter sedan in i den allra viktigaste fasen - underhållsfasen - där du kan njuta av att vara slank och må bra resten av ditt liv.

Du går alltså effektivt ner i vikt - men med Atkinsmetoden får du dessutom:
- äta tills du blir mätt, utan att bli övermätt
- kontroll över din aptit
- njuta av god och näringsrik mat
- småäta när du känner dig sugen
- bestående matvanor som hjälper dig att hålla din idealvikt

Det här slipper du:
- känna ständiga hungerkänslor
- räkna kalorier
- äta små portioner
- utesluta smör, majonnäs, grädde och annat fett
- problem som hör ihop med övervikt

Här presenteras mer än 200 läckra och näringsrika recept på alltifrån frukostar och mellanmål till middagar och festmåltider som får det att vattnas i munnen. Vad sägs till exempel om laxsufflé, lammstek med pepparrotsgrädde och romchokladpaj? Eller ricottafylld zucchini, enchiladas och hallonsorbet!
Boken beskriver enkelt och inspirerande hur Atkinsmetoden fungerar och ger menyförslag för dess fyra olika steg. Tillsammans med de aptitretande recepten och vackra fotografierna gör de denna kokbok till ett måste för alla som vill gå ner i vikt och samtidigt njuta och må bra!

Med. dr Robert C. Atkins var hjärtspecialist och grundade Atkins Center for Complementary Medicine i New York. Hans böcker har sålts i miljontals exemplar världen över.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Atkinsdieten. Kokboken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underbar!
  Matglad, 13 maj 2005

  Mycket välgjord kokbok för alla atkins faser. Recepten är goda o mycket omtyckta av både dem som genomför "dieten" och de som inte gör det. Rekomenderar den verkligen, för den både håller vad den lovar vad gäller vikten och dessutom får man njuta sig igenom dagarna med att äta gott! Det enda skälet till att den inte får full pott är att jag gärna skulle vilja ha ännu fler läckra recept i den.Köp!

 2. Gå inte efter Atkins
  lb, 12 april 2005

  Jag har precis gått en kurs om kost och näringslära och där togs det upp personer som har bluffat till sig pengar.
  Atkinsmetoden är inte bra, det säger ju sig självt att kroppen inte mår bra om den får så lite kolhydrater i sig.
  Om ni vill gå ned i vikt och ni inte motionerar överdrivet följ då GI metoden som Fredrik Paulùn har skrivit om.
  Tror ni mej inte så hör av er till en nutrionist, så berättar den.

 3. Inspirerande!
  Malin, 9 mars 2005

  Jag tycker att boken var över förväntan. Den ger inspiration som annars lätt kan tryta till vardags. Det finns recept både på vardagsmat och festmat. Det som är bra är att det är inga ovanliga ingredienser som används, utan det mesta är enklare maträtter man lätt kan göra en vanlig dag utan att behöva handla hem en massa specialsaker.
  Jag rekommenderar den!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Robert C Atkins

Övrig information

Slut på kaloriräknandet och de ständiga hungerkänslorna!
Den revolutionerande Atkinsmetoden hjälper dig att effektivt gå ner i vikt - och stanna där - samtidigt som du äter riktigt, riktigt gott. Med en proteinrik kost med lite kolhydrater håller du inte bara vikten, utan minskar också risken för diabetes, högt blodtryck och höga kolesterolvärden.
Här presenteras mer än 200 läckra och näringsrika recept som får det att vattnas i munnen. Eller vad sägs om laxsufflé, lammstek med pepparrotsgrädde och romchokladpaj! Boken beskriver också hur Atkinsmetoden fungerar och ger menyförslag för dess fyra olika steg. Tillsammans med de aptitretande recepten och vackra fotografierna gör de denna kokbok till ett måste för alla som vill gå ner i vikt och samtidigt njuta och må bra!
Med. dr Robert C. Atkins var hjärtspecialist och grundade Atkins Center for Complementary Medicine i New York. Hans böcker har sålts i miljontals exemplar världen över.