Homestyling - handboken : smarta tips när du säljer ditt hem (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2006-08-01
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Hancock, Eva-Jo (form) / Jörén, Urban (foto) / Ekblom, Ulrika (foto)
Illustratör/Fotograf
Eva-Jo Hancock
Illustrationer
ill.
Dimensioner
200 x 205 x 17 mm
Vikt
560 g
SAB
Qcba
ISBN
9789137129082

Homestyling - handboken : smarta tips när du säljer ditt hem

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Kartonnage, Svenska, 2006-08-01

Slutsåld

Homestyling är det nya ordet på allas läppar, bostadsmarknaden är hetare än någonsin och medvetenheten om möjligheterna blir allt större. Fenomenet homestyling har spridit sig som en löpeld på grund av de positiva resultaten, en ökning på 10-20 procent från utgångspriset är inte ovanlig, men det finns även exempel på 50 procents prisökning.
 Homestyling handlar om att göra i ordning sin bostad så att spekulanterna mentalt kan flytta in under visningen. Man ska avpersonifiera bostaden så att gamla bröllopsfoton, husdjur eller någons hobby inte skymmer spekulantens vision av sitt liv där. Rummen ska kännas luftiga men inte kala och tråkiga. Tomma bostäder är svårsålda så ett lagom urval av möbler behövs för fantasiflödet och för att göra det lättare att få en känsla för rummens storlek. Det tar bara några sekunder för en spekulant att bestämma sig för om en bostad är intressant eller inte. Möts man av en ytterdörr full med klistermärken och en mörk hall översållad med kläder, ja, då blir det garanterat inte många spekulanter.
 Författarna till Homestyling - handboken är tre professionella kvinnor som dagligen arbetar med att göra i ordning objekt, lägenheter såväl som hus, inför försäljning. I denna praktiska och inspirerande handbok har de sammanställt sina bästa råd och erfarenheter. Med lång, gedigen erfarenhet av praktiskt arbete bakom sig kompletterar de varandra i fackkunskap, idéer och unik kompetens. Här får du en rad tips på intelligenta och smarta lösningar, val av material och färger, billiga och neutrala alternativ. Du får råd om allt från vad du ska röja undan, om du ska måla om, bästa belysningen till hur du rengör kakelfogarna, gör trädgården inbjudande och får badrummet att kännas rymligare.
 Följ med detta härliga team genom hela bostaden, rum för rum, i omvandlingen av ditt hem till det ultimata försäljningsobjektet! Och hur vet du att du lyckats med din homestyling? Jo, när du överväger att inte längre sälja utan hellre vill bo kvar!
 Boken är full av inspirationsbilder samt tydliga, överskådliga före- och efterfoton på objekt som författarna själva arbetat med att förvandla.

Reva Hallbäck har arbetat med inredning i tio år, som skribent, inredningsstylist och programledare i "Äntligen hemma" och "Bygglov" på TV 4. Nu arbetar hon med homestyling och inredningar i hem- och kontorsmiljöer. Reva har tidigare utkommit med böckerna Gör om hemma med färg och Inred ute.
 Jessica Hoffmann har varit scenograf och rekvisitör för TV och film, inredare på Ikea och haft inredningsuppdrag för hem- och kontorsmiljöer. Tillsammans med Susanne startade Jessica och hennes man Max homestyling- och inredningsföretaget Inne. Jessica är dessutom känd från juryn i "Kvarteret" i TV 3 och som programledare i "Homestyling" i Kanal 5.
 Susanne Brolin arbetar som inredare i företaget Inne Stockholm AB tillsammans med Jessica och Max Hoffmann. Hon har även drivit inredningsbutiken Inne och arbetat som florist och i modebranschen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Homestyling - handboken : smarta tips när du säljer ditt hem. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Grundläggande tips
    Bokormen, 10 juni 2008

    Boken "Homestyling - handboken : smarta tips när du säljer ditt hem" ger grundläggande tips som att städa, plocka bort och lägga till fräscha blommor. Ljust överdrag på soffan, en vit matta, och till slut kuddar som matchar tavlan över soffan.
    Jag frågar mig: Varför vill man att lägenheten ska se ut som alla andra 1511 lägenheter som är till salu? Varför inte en bok om hur man får bostaden att lyfta sig från mängden...

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Homestyling - handboken : smarta tips när...

Övrig information

Homestyling är det nya ordet på allas läppar, bostadsmarknaden är hetare än någonsin och medvetenheten om möjligheterna blir allt större. Homestyling handlar om att göra i ordning sin bostad inför en försäljning. Spekulanterna får lättare att se sig själva i hemmet vilket medför att fler blir intresserade och vill lägga bud. I denna praktiska och inspirerande, rikt illustrerade handbok sammanställs författarnas bästa råd och erfarenheter. Med lång, gedigen erfarenhet av homestylande bakom sig kompletterar de varandra i fackkunskap, idéer och unik kompetens. Här får du en rad tips, rum för rum, med intelligenta och smarta lösningar, val av material och färger, billiga och neutrala alternativ. Du får råd om allt från vad du ska röja undan, om du ska måla om, bästa belysningen till hur du rengör kakelfogarna, gör trädgården inbjudande och får badrummet att kännas rymligare. Hur vet du att du har lyckats? När du gärna skulle vilja bo kvar...