Ut ur skuggan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2007-03-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Qvist, Sandra (foto)
Dimensioner
206 x 133 x 25 mm
Vikt
400 g
SAB
Hc
ISBN
9789137130620
Ut ur skuggan (inbunden)

Ut ur skuggan

(1 röst)
Inbunden, Svenska, 2007-03-01
172
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast onsdag 20 december kl. 22:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Ut ur skuggan är en berättelse om längtan. Längtan efter ett eget liv, efter att få göra något meningsfullt, efter att bli älskad. 
 Agnes föds in i en rik överklassfamilj och växer upp under tjugo- och trettiotalen. Hemmet är kyligt och kärlekslöst och Agnes ende förtrogne är hennes morfar som är stum och delvis förlamad efter ett slaganfall. Det är han som ger henne en kamera och det är han som ser till att hon får möjlighet att gå som lärling hos en fotograf. Genom kameran upptäcker Agnes världen på ett nytt sätt och hon fascineras av vad hon kan skapa med den i sina händer. 
 När hon sedan möter Claire, en gift kvinna, vänds hela hennes tillvaro upp och ner. Agnes blir häftigt förälskad och de inleder ett komplicerat förhållande som dock avbryts när Agnes far upptäcker vad som pågår dem emellan. Efter en olycka hamnar Agnes i en lång tids konvalescens. Hon förstår nu att hennes kärlek till Claire är förbjuden och känner skam och äckel inför sig själv. 
 Genom sin bror Carl-Henrik möter Agnes den unge begåvade författaren Viktor. De gifter sig och äktenskapet är till en början mycket lyckligt, men när Agnes får missfall och hon inte lyckas bli gravid igen drar sig Viktor undan henne. Sorgen efter det förlorade barnet och förväntningarna på hans författarskap håller sakta på att bryta ner honom. Till slut kan Viktor inte se någon annan utväg än att lämna Agnes. 
 Agnes hamnar i en djup depression. Räddningen kommer när hon får överta fotoateljén där hon en gång var lärling. Hon skapar sig ett eget liv och bygger upp sin självkänsla. 
 En dag återser Agnes Claire och alla de känslor hon undertryckt så länge kommer tillbaka. Men nu är Claire mor till ett barn, och ytterligare ett är på väg. Agnes ger upp hoppet om att det någonsin ska kunna bli de två. Hon försöker intala sig att det räcker att bara få vara vid Claires sida, och de blir snart nära vänner. 
 Till midsommar bjuder Agnes ut Claires familj till sommarhuset i skärgården. Under ett magiskt dygn kommer många lögner upp till ytan och både Agnes och Claire tvingas ta ett livsavgörande beslut.
 Ut ur skuggan är en imponerande debutroman, skriven på en glasklar, sinnlig prosa som harmonierar med såväl bokens tidsanda som Agnes karaktär. 

"Jessica Kolterjahns debutroman är en alldeles lysande skildring av hur kärleken kan invadera och nära nog förgöra en människa. ... Kolterjahn könar varken sexualiteten eller kärleken, hon undersöker dess mänsklighet och hennes debut är ett glädjande tillskott till den samtida svenska prosan."
Göteborgs-Posten

"Det absolut mest fascinerande med den här välskrivna och intresseväckande romanen är ... att det inte alls har med nutiden att göra. Jessica Kolterjahn återskapar i stället ett sekelskiftes Stockholm som förmodligen lånat atmosfär av Hjalmar Söderberg och interiör från Agnes von Krusenstierna."
Kristianstadbladet

"Det är med känsla av styrka man som läsare lägger Kolterjahns Ut ur skuggan ifrån sig efter att sista kapitlet lästs igenom. Hon visar hur kvinnor rest sig och slagit sig till ett eget, fritt liv genom årtionden. Där till lägger hon fokus på det viktigaste av allt. Kärleken."
Borås Tidning
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ut ur skuggan
  2. +
  3. Kärlek på öppet hav

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kärlek på öppet hav av Samanta Olofsdotter (pocket).

Köp båda 2 för 222

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jessica Kolterjahn

Bloggat om Ut ur skuggan