Dödligt arv (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Brunetti (del 11)
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2008-06-01
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Ing-Britt Björklund
Originaltitel
Wilful Behaviour
Medarbetare
Hammarström, Helena (form)
Dimensioner
220 x 140 x 25 mm
Vikt
440 g
SAB
Hce
ISBN
9789137132266
Dödligt arv (inbunden)

Dödligt arv

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2008-06-01

Slutsåld

Läs ett provkapitel här>>

Italiensk fascism, en konsthärva och två obehagligamord

En ung kvinna, Claudia Leonardo, söker upp kommissarie Brunetti för en hypotetisk fråga: Kan en dömd person bli benådad och få upprättelse långt efter dennes död? Den unga kvinnans skönhet och intelligens gör intryck på Brunetti men eftersom det inte är så mycket han kan göra åt saken faller händelsen i glömska. Tills Claudia hittas brutalt knivmördad. Plötsligt har Brunetti personlig koppling till ett gåtfullt mordfall.

Utredningen leder honom bakåt i tiden till andra världskriget och Mussolinis dagar. En tid som skapade stora sår i den italienska folksjälen och ett hat som fortfarande brinner. Det märker kommissarien på den ilska och sorg som hans frågor väcker. Och inte minst när han bli varse vem Claudias släkting var. Kommissarien är övertygad om att det är denne mans mörka arv som orsakat Claudias död. Men den här gången verkar Brunettis intuition och samlade erfarenheter inte räcka till då han är på väg precis förbi målet.

Donna Leon lyckas väva ihop italiensk historia, en dramatisk konsthärva och en obehaglig mordintrig med Venedigs strålande kultur och väldoftande matkonst. Serien om kommissarie Brunetti är en succé runt om i världen, utom i Italien där den inte ges ut eftersom Donna Leon vill fortsätta leva ett anonymt liv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dödligt arv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Kanon!
    Vitsippan, 15 augusti 2009

    Jippie nu har ny Donna Leon landat på bokdiskarna!
    Boken är som vanligt trevlig, lite småruggig och vi följer den sympayiske kriminalaren Brunetti och hans medarbetare då de söker svaren om mord i Venedig.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Donna Leon