Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
471
Utgivningsdatum
2009-09-23
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Eva Haskå
Originaltitel
Leaving the World
Dimensioner
233 x 165 x 42 mm
Vikt
780 g
SAB
Hce
ISBN
9789137132808
Lämna världen (inbunden)

Lämna världen

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2009-09-23

Slutsåld

Från den bästsäljande och kritikerrosade författaren till Den gåtfulle fotografen och Förändringens vindar kommer nu en ny storartad roman.
När Jane fyllde tretton år svor hon inför sig själv och sina föräldrar att aldrig gifta sig, skaffa barn och leva det dystra liv de valt. Många år senare blir hon oväntat gravid. Långsamt börjar hon öppna sig för tanken på moderskapet, trots sitt tidigare motstånd och det faktum att hennes partner håller på att glida ifrån henne.
Men en rad förödande händelser förändrar hennes liv på ett sätt som hon inte kan kontrollera och aldrig kunde ha förutspått. Hela hennes värld rasar samman, och hon känner sig tvingad att lämna sitt gamla liv som framgångsrik Harvardprofessor bakom sig. Hon säger upp sig från sitt jobb, klipper alla band med vänner och familj och flyttar dit ingen kan hitta henne. I sin nyfunna isolering har hon äntligen lyckats lämna världen.
I samband med en ung flickas försvinnande blir Jane indragen i polisutredningen. Hon är övertygad om hon vet mer om fallet än vad polisen gör, och nu måste hon fatta ett beslut om att antingen fortsätta att hålla sig gömd, eller agera och därmed ge sig till känna.
Lämna världen är en fängslande roman om ödets nyckfullhet och om en kvinnas kamp för att skapa sig en tillvaro utifrån sin livslott.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Lämna världen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk
  Jos, 5 augusti 2011

  Som alla böcker jag läst av Kennedy är även detta en fullträff. Väntar alltid på att nya böcker av honom ska komma ut.

 2. En av dom bättre
  LarSv, 19 maj 2011

  En av dom bättre böcker jag läst. Precis som dom tidigare böcker han skrivit förundras jag av språket i boken. Och inte minst hur han som man klarar att skriva ur ett kvinnligt perspektiv. Det är verkligen en 5-stjärnig läsupplevelse. Rekommenderas varmt.

  Väntar förväntansfullt på nästa bok, Moment , när den är översatt till svenska.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Lämna världen