När vi spelade Afrikas stjärna : en bok om barnbarn (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
203
Utgivningsdatum
2008-01-01
Förlag
Bokförlaget Forum
Dimensioner
210 x 145 x 22 mm
Vikt
320 g
SAB
Dofa
ISBN
9789137132815

När vi spelade Afrikas stjärna : en bok om barnbarn

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2008-01-01

Slutsåld

En djupt personlig bok om att ha barnbarn Amelia och Jacob är Merete Mazzarellas barnbarn. De bor i USA och träffar bara sin farmor två gånger om året. Inte så roligt men man får göra det bästa av stunderna. Och så längtar man. När vi spelade Afrikas stjärna är en bok om att ha barnbarn, att vara barnbarn, om mormor- och farmorsrollen och om förhållandet mellan generationerna. Varför är Merete Mazzarellas generation mer besatt av sina barnbarn än någon annan varit förut? Har vi mer tid idag? Är det för att den bortskämda efterkrigsgenerationen alltid är van att ta för sig? Är det för att barnbarn innebör inget ansvar men massor av nöje? Merete Mazzarella ger oss många aspekter på detta med barnbarn. Hon berättar ärligt och utlämnande om alla glädjeämnen men också om alla de komplikationer som uppstår i relationen till svärdottern, sonen, Jacob och Amelia.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av När vi spelade Afrikas stjärna : en bok om barnbarn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En läsupplevelse!
    Ingela, 16 april 2008

    Mazzarella skriver uppriktigt och ärligt om att vara farmor; om dess svårigheter och dess glädjeämnen. En bok innhållande både glädje och sorg och inte minst humor. Den största läsupplevelsen på länge!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Merete Mazzarella