Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
447
Utgivningsdatum
2009-08-12
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Jan Malmsjö
Originaltitel
Bleeding Heart Square
Dimensioner
234 x 160 x 32 mm
Vikt
740 g
SAB
Hce
ISBN
9789137134642
Det blödande hjärtat (inbunden)

Det blödande hjärtat

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2009-08-12

Slutsåld

Om Philippa Penhow inte hade gått till Bleeding Heart Square den januaridagen skulle du, och kanske alla andra också, ha levt lyckliga i alla sina dagar ...

Året är 1934 då lady Lydia Langstone flyttar till det nedgångna Bleeding Heart Square i London på flykt undan sin våldsamma man. Hon har ingen annanstans att vända sig än till sin far som hon knappt känner, kapten Ingleby-Lewis - som bor på ett sjaskigt lägenhetshotell på nummer sju. Nu ska hon bygga sin egen tillvaro som oberoende arbetande kvinna.

Men vad Lydia inte vet är att Bleeding Heart Square är fullt av mörka gåtor. Vad hände med miss Penhow, den ensamstående medelålders kvinnan som äger huset och som försvann för fyra år sedan? Varför står en mystisk civilklädd polis och bevakar området? Vad är det som gör journalisten Rory Wentwood så angelägen om att få kontakt med Miss Penhow? Och varför får Joseph Serridge, den som sist såg miss Penhow i livet, paket med ruttnande hjärtan skickade till sig?

Enligt legenden dansade djälvulen en gång på Bleeding Heart Square - och nu verkar återigen mörka krafter ha tagit över huset ...

Det blödande hjärtat är en kusligt klaustrofobisk och enastående välskriven psykologisk spänningsroman som trycker på alla de rätta knapparna. Det är också en detaljrik och stämningsfull tids- och miljöskildring med mångfacetterade och engagerande karaktärer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det blödande hjärtat. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Långdragen, men okej..
    Britt-Marie Kullin, 1 februari 2010

    Den här boken trodde jag skulle vara mycket bättre än vad jag tyckte att den var. Jag tyckte att den var alldeles för långdragen och omständlig. Tycker också bättre om både svenska deckare, och deckare i nutid. Den här utspelade sig i London på 1930-talet. Men den var ändå helt okej.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Andrew Taylor