Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
416
Utgivningsdatum
2010-01-20
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Ann Björkhem
Originaltitel
The Invisible Mountain
Medarbetare
Leino, Nina (form)
Dimensioner
232 x 156 x 30 mm
Vikt
640 g
SAB
Hce
ISBN
9789137134888
Det osynliga berget (inbunden)

Det osynliga berget

Inbunden Svenska, 2010-01-20

Slutsåld

I den lilla staden Tacuarembó i Uruguay växer Pajarita upp med sin sagoberättande faster. Hennes mor är död och fadern har övergivit henne. Pajarita tillhör den första av tre generationer kvinnor vars liv vi får följa i Det osynliga berget, ett fängslande och rikt familjeepos som sträcker sig över större delen av nittonhundratalet.
Vi ledsagas genom Pajaritas, hennes dotter Evas och Evas dotter Salomés liv som är fyllda med passion, dramatik och tragedier. Alla får de kämpa för sina liv på olika sätt: Pajarita växer upp föräldralös och blir senare i livet misshandlad och övergiven av sin man; Eva flyr till Argentina för att komma undan familjetragedin, men tvingas så småningom att flytta tillbaka då familjen utsätts för dödshot. Och så Salomé, som engagerar sig i den politiska stadsgerillan Tupamaros, vilket leder till att hon fängslas och utsätts för tortyr. Men de tre kvinnorna har en sak gemensamt: den styrka som krävs för att överleva.
Det osynliga berget är inte bara en uppslukande berättelse fylld av magisk realism, romanen ger också en fascinerande inblick i Uruguays turbulenta historia, inte minst perioden av militärdiktatur från början av sjuttiotalet till mitten av åttiotalet. En fascinerande del av historien som för många av oss är relativt obekant.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Det osynliga berget