Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
298
Utgivningsdatum
2010-04-14
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Mats Hörmark
Originaltitel
Lark and termite
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
220 x 145 x 25 mm
Vikt
457 g
SAB
Hce
ISBN
9789137135519
Lark & Termite (inbunden)

Lark & Termite

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2010-04-14
203
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast onsdag 20 december kl. 22:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Efterlängtad och kritikerhyllad återkomst - Jayne Anne Phillips första roman på nio år

I samma ögonblick som Termite föds dör hans far. Han blir ett av Koreakrigets första offer, och hans död kommer att påverka det fortsatta livet för alla i hans närhet.

Termite växer upp hos sin moster Nonie, som även har uppfostrat hans äldre halvsyster Lark. En efter en kommer de till tals: Soldaten i Korea som av misstag beskjuts av de egna då han försöker rädda två koreanska barn. Döende ser han tillbaka på sitt korta liv och tänker på sin älskade hustru Lola hemma i USA. Den självuppoffrande mostern, som tar hand om sin systers barn men bär på en egen historia. Den gravt funktionshindrade Termite som uppfattar omvärlden på sitt eget vis, via lukt- och synintryck, och som kommunicerar med ordlösa läten. Och Lark, hans beskyddare och själsfrände. En ung kvinna som är på väg in i vuxenlivet och drömmer om framtiden för sig och brodern.

Rösterna blandas till en berättelse om en okonventionell familj i 1950-talets USA. Om de osynliga band som binder den samman, om kärlek och längtan, förlust och överlevnad.

På en tät prosa, och med omedelbar närhet, skildrar Jayne Anne Phillips dessa människor under fyra julidagar 1959 i West Virginia och motsvarande fyra dagar nio år tidigare i Sydkorea. Medan deras liv speglas i varandra blir bilden av familjen och den mystiska, frånvarande Lola allt klarare.

"Och hon har aldrig skildrat intuitionens och sinnenas makt så vackert som i Lark & Termite, som nu ges ut på svenska. Det är tio år sedan Phillips senaste gav ut en bok. Och närapå varje sida har varit värd att vänta på." Dagens Nyheter

"I en annan tid och under en annan litterär konjunktur skulle hon vara systrarna Brontës like. ... Lark & Termite är en obönhörligt realistisk, stark och vacker roman." Göteborgs-Posten
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lark & Termite
  2. +
  3. Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan (pocket).

Köp båda 2 för 258

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Lark & Termite. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Högklassig roman!
    Henrik Lundin, 16 juli 2010

    Detta är en gripande, poetisk och perfekt komponerad roman. Termite, den gravt funktionshindrade brodern och Lark, den beskyddande storasystern, kan komma att bli klassiska litterära gestalter.
    Något för dig som gillar Joyce Carol Oates.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Lark & Termite