Den hemliga gästen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2011-04-20
Förlag
Bokförlaget Forum
Originaltitel
Den hemlige gästen
Dimensioner
215 x 150 x 20 mm
Vikt
460 g
SAB
Qca
ISBN
9789137135991

Den hemliga gästen

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad, Svenska, 2011-04-20

Slutsåld

Så blir du en passionerad, kunnig, krävande och nyfiken kroggäst

"Efter ett decennium som restaurangkritiker har jag lärt mig knepen. Jag upptäcker redan i entrén om en krog är på fallrepet. Jag ser på servitrisen om kocken är full. Jag kan lukta mig till fusk och falska löften i menyn. I den här boken är det du som gäst som är huvudpersonen. Med hjälp av några enkla tumregler och lite yrkeshemligheter kan du våga mer och göra säkrare val. Då kan du få ut maximalt av ditt restaurangbesök och förhöja upplevelsen för både dig själv och ditt sällskap."

Allt fler svenskar är matintresserade, äter ute på krogen och vill ha koll. Men i en exklusiv restaurangmiljö är det lätt att känna sig obekväm och osäker. Hur väljer man vin, vilka rättigheter har man som gäst och vad händer egentligen bakom kökskulisserna? Här ger den anonyma kritikern sina bästa tips och delar med sig av sina lärdomar i en underhållande och pedagogisk handbok.

Boken lär ut vad en äkta Toast Skagen ska innehålla, hur man känner igen ett bra sushiställe och vad confit och crudité betyder. Den är fylld av roliga anekdoter från restaurangbranschen och bjuder på både rysliga och härliga matupplevelser. Samtidigt ger den en inblick i krogkritikens historia och hur världens mest kända recensenter går till väga.

Den hemliga gästen gör dig till en passionerad, kunnig, krävande och nyfiken kroggäst. Bon appétit!

"Ju mer man läser, desto mer underhållande, faktaspäckad och användbar blir boken ... Det är en uppenbart väl insatt författare, som bjuder på en god portion rövarhistorier och kul historik inom branschen. Klart läsvärd!" BTJ

"Den hemliga gästen (Forum bokförlag) är en riktigt underhållande bok för alla som är intresserade av mat och restaurangbesök." Tidningen Nu
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Den hemliga gästen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk bok! Underhållande och väldigt lärorik om...
  Hedda, 27 september 2013

  Fantastisk bok! Underhållande och väldigt lärorik om hur man lär sig navigera rätt i krok- restaurangdjungeln. En guldgruva för alla matgalna människor.

 2. Det känns att författaren skriver inifrån. Kanske lite...
  christian hüls, 24 april 2013

  Det känns att författaren skriver inifrån. Kanske lite tunn och lite för tjatig men roligt att läsa! Lite mer fakta hade höjt boken lite till. Fina ritningar! Är du intresserad av restaurangvärlden, är boken ett bra tips.

 3. Lysande om att vara kroggäst!
  Anders S, 26 mars 2012

  Det finns överdoser av böcker som handlar om recept eller kockarna i köket, men nästan inga som fokuserar på kroggästen. Därför är "Den hemliga gästen" helt unik i sitt slag. Jag hade enorm behållning av att läsa denna bok som är lika matnyttig som vass och mycket underhållande. Ett måste för alla som älskar att gå på krogen!

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Den hemliga gästen