Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Henning Juul (del 1)
Antal sidor
343
Utgivningsdatum
2011-08-03
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Margareta Järnebrand
Originaltitel
Skinndöd
Medarbetare
Stoltze, Peter (form)
Dimensioner
220 x 140 x 30 mm
Vikt
560 g
SAB
Hce
ISBN
9789137136301
Skendöd (inbunden)

Skendöd

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2011-08-03

Slutsåld

I ett tält i en avskild del av en park hittas liket av en ung kvinna. Hon är nedgrävd till midjan i jorden och stenad till döds. Hennes rygg bär spår efter piskrapp och en av hennes händer har huggits av.

Webbjournalisten Henning Juul har varit sjukskriven i två år efter att ha skadats i en brand där hans lille son omkom. Nu är han tillbaka på jobbet med ärr i både ansiktet och själen, och han sätts att bevaka mordet. På tidningen råder det vanliga kontrollerade kaoset, ändå känns allt främmande. Tryggheten är borta och det är som om han vore nybörjare igen. Att han dessutom tvingas samarbeta med sin exfrus nya kärlek gör inte saken lättare.

Men fallet engagerar honom, och även om Oslopolisen snart griper en misstänkt gärningsman tvivlar Henning på att allt är så enkelt. I stället inleder han en egen undersökning för att få en förklaring till varför någon har mördat den unga kvinnan på ett så utstuderat sätt. I sin jakt på svar finner han svartsjuka och hämndbegär, och han möter människor som inte tvekar att ta till våld. När ett nytt mord sker står det klart för honom att han snabbt måste hitta den skyldige. Både hans eget liv och andras är i fara.

Skendöd är den första delen av sex i serien om kriminalreportern Henning Juul. Romanen har blivit en stor framgång och sålts till fjorton länder. Även filmrättigheter till alla sex delarna är sålda.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skendöd. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 4,5 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 17 augusti 2011

    Ännu en mycket bra kriminalroman av en debuterande författare. Den här gången ifrån Norge.

    Boken var mycket, mycket välskriven. Lättläst, spännande, och absolut inte förutsägbar. Jag tyckte också väldigt bra om personporträtten och relationerna.

    Jag ser verkligen fram emot dom följande fem fristående delarna i den planerade serien. Och jag kan verkligen rekommendera Skendöd till alla som gillar svenska och norska deckare.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Thomas Enger