Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
279
Utgivningsdatum
2012-03-21
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Ulla Trenter Palm
Originaltitel
Ragionevoli dubbi
Medarbetare
Magnusson, Jens (form)
Dimensioner
212 x 132 x 24 mm
Vikt
400 g
SAB
Hce
ISBN
9789137136394
Skälig misstanke (inbunden)

Skälig misstanke

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2012-03-21

Slutsåld

När Fabio Paolicelli med hustru och dotter återvänder från semestern i Montenegro hittar tullen fyrtio kilo kokain i hans bil. Själv påstår han omedelbart att han är helt oskyldig och inte vet någonting om fyndet. Men han blir arresterad och får rådet att erkänna för att förhindra att även hustrun blir misstänkt.

När försvarsadvokaten Guido Guerrieri får en förfrågan om att bli Paolicellis försvarare, känner han igen den anklagades namn men kan inte placera det. Först när han träffar honom i fängelset kommer han på vem det är. Som vänsterorienterad tonåring blev Guerrieri misshandlad av en våldsbenägen fascistisk grupp och gruppens ledare var Paolicelli.

Det är alltså med blandade känslor som Guerrieri lyssnar på den anklagades berättelse om hur bilen var parkerad i hotellets garage och nyckeln lämnad till portieren. Dessutom har Paolicellis hustru blivit kontaktad av en märklig advokat i Rom som säger sig kunna hjälpa till att minimera straffet.

När Guerrieri fattar tycke för Paolicellis vackra japanska fru och känslorna verkar vara besvarade hamnar han i en inre konflikt.

Men till slut segrar Guerrieris känsla för rättvisa och moral över hämndbegär och åtrå. Hans intuition säger honom att Paolicelli den här gången är oskyldig.

På nytt får vi stifta bekantskap med den originelle försvarsadvokaten Guido Guerrieri i hans kamp för rättvisa och sanning i den lilla hamnstaden i Syditalien. Med sin lågmälda humor och förmågan att skapa spänning i ofta ganska triviala händelser är "Skälig misstanke" mycket mer än en vanlig kriminalroman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skälig misstanke. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Läsvärd spänning från Syditalien
    Birgitta K, 15 september 2014

    Ännu en spännande bok om den rättrådige advokaten i Bari. Det verkar som om Carofiglio verkligen känner de miljöer han beskriver. Språket är njutbart, doften av Italien närvarande och bokens intrig tänkvärd och trovärdig. Lättläst utan att det blir banalt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Gianrico Carofiglio