Tunu (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
273
Utgivningsdatum
2012-03-14
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Margareta Järnebrand
Originaltitel
Tunu
Medarbetare
Lindeberg, Eva (form)
Dimensioner
218 x 140 x 23 mm
Vikt
400 g
SAB
Hce,839.81
ISBN
9789137136523

Tunu

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2012-03-14

Slutsåld

Livet på Grönland i short cut-teknik

Tunu betyder baksida - det lilla samhället där boken utspelas ligger isolerat på Grönlands östkust. Här är naturens krafter starka och nyckfulla. De utsatta människorna värjer sig mot kylan, isen, havet och stormarna. Tar skydd i stugorna och flyr med hjälp av actionfilm, alkohol och sex.

I flera korta och fristående berättelser får vi följa de olika personerna. Och genom den ditresta sjuksköterskan Jesper knyts människoödena samman.

Utan omsvep beskriver författaren det karga, till synes hopplösa, livet i norr där hans kärlek till Grönland och grönlänningarna lyser igenom. En överraskande och mycket spännande berättelse.

"Kim Leine har ett fullt utvecklat, nyansrikt språk ... Det är en gåta att han inte redan har utsetts till mottagare av Nordiska rådets litteraturpris."
Kristianstadsbladet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tunu. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Berättelser från ett grönländskt samhälle
    Golfänkan, 12 maj 2012

    Genom den manliga danska sjuksköterskan, nyanställd på sjukstugan i ett isolerat samhälle Tunu på Grönlands östkust, får jag möta ett antal starka kvinnor i olika åldrar och några mindre starka män. Mörkret, stormarna, isen och havet är ständigt närvarande och många av de som bor där flyr med hjälp av alkohol och sex. Jag hoppas jag har fått en något så när rättvis bild av ett grönländskt samhälle.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Tunu