Om stenar kunde tala (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Brunetti (del 14)
Antal sidor
302
Utgivningsdatum
2011-05-25
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Ing-Britt Björklund
Originaltitel
Blood from a Stone
Dimensioner
220 x 145 x 25 mm
Vikt
450 g
SAB
Hce
ISBN
9789137136769
Om stenar kunde tala (inbunden)

Om stenar kunde tala

(3 röster)
Inbunden, Svenska, 2011-05-25

Slutsåld

Ett nytt fall för kommissarie Brunetti

Det är julstämning på Campo Santo Stefano i Venedig. I kylan på torget bjuder gatuförsäljarna ut sina varor. Vid sidan av de vanliga stånden har en afrikansk man lagt fram kopior av märkesvaror på en filt. Några turister står och tittar på utbudet när ett plötsligt tumult utbryter och ett skott avlossas. Försäljaren segnar ner, kallblodigt mördad.

När kommissarie Brunetti kommer till platsen har han inte mycket att gå på. Vilket är motivet? Mannen var illegal invandrare från Senegal. Skulle det kunna vara en uppgörelse mellan invandrargrupper? Uppenbarligen är det ett professionellt jobb utfört av en mördare som vet att inte lämna några spår efter sig.

Brunetti kommer snart i kontakt med en okänd del av Venedigs undre värld och anar ett mönster med skrämmande omfattning. Frågan är hur långt han vågar gå - spåren leder i oväntad riktning och hans chef har beordrat honom att släppa utredningen ...

Bortom Venedigs lockande turiststråk döljer sig en värld fylld av korruption, girighet och våld, en värld som den kompromisslöse Brunetti aldrig kan blunda för och som han ständigt utmanar. Nyfiken, envis och utan överdriven respekt för sin chef når han ibland längre i sina utredningar än vad som är önskvärt. På det privata planet är han en godmodig livsnjutare som lever i ett lyckligt om än inte konfliktfritt äktenskap - en högst mänsklig hjälte som i en lång rad böcker nu har charmat läsare över hela världen.

"Kommissarie Guido Brunettis fjortonde fall är nog hans bästa hittills."
Kirkus Reviews

"En subtil och sofistikerad deckare."
The New York Times Book Review

Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Om stenar kunde tala