Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
490
Utgivningsdatum
2011-09-07
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Manne Svensson
Originaltitel
Enter night
Medarbetare
Wickholm, Pär (form)
Dimensioner
230 x 160 x 40 mm
Vikt
840 g
SAB
Ijz Metallica
ISBN
9789137136905
Metallica : terapi, droger och rock'n'roll (häftad)

Metallica : terapi, droger och rock'n'roll

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2011-09-07

Slutsåld

Metallica var för 1980-talets heavy metal det Led Zeppelin var för 1970-talets hårdrock eller det Sex Pistols var för punken. De låg ständigt i fronten för utvecklingen inom metal och gav upphov till thrash metal - de fick oräkneliga efterföljare, bland andra Slayer, Anthrax och Megadeth. De var de sista av rockens riktiga giganter.
Med sina 100 miljoner sålda skivor världen över når Metallica också långt utöver den egna genrens gränser och öppnade en helt ny publiks öron för den tunga hårdrocken.
Mick Wall har skrivit den definitiva biografin över Metallica, både djupgående och utredande, men också kritiskt granskande. Han berättar historien om hur den tennisspelande kassettbandssamlaren Lars Ulrich gjorde sina pojkrumsdrömmar till världsomspännande verklighet tillsammans med värstingen James Hetfield. Hela vägen från den tragiska bussolycka i Sverige 1986 som tog basisten Cliff Burtons liv - en händelse som traumatiserade och formade bandet i lika hög grad - via den prisbelönta dokumentärfilmen Some Kind of Monster från 2004 - som i skrämmande detalj visade hur illa det var på väg att gå - till deras status som rocklegender och svåröverträffade publikdragare i dag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Metallica : terapi, droger och rock'n'roll. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Mycket man inte visste om Metallica
    Michael, 12 december 2012

    Jag är en Metallica fan sedan jag var 11-12 år gammal. Nu är jag 35 och denna bok gav mig en sida jag aldrig kunde ana om Metallica. Alla droger och som flödade, deras kriser som aldrig var kända och framför allt är boken väldigt personlig.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Metallica : terapi, droger och rock'n'roll