Härskarteknik (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
214
Utgivningsdatum
2011-10-12
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Ågren, Helene (form)
Dimensioner
190 x 145 x 20 mm
Vikt
320 g
SAB
Doef
ISBN
9789137137124
Härskarteknik (inbunden)

Härskarteknik

(10 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2011-10-12
182
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Boken Härskarteknik har hittills sålt i över 125 000 exemplar. I den här nyutgåvan har härskarteknikerna blivit fler och tipsen för att hantera besvärliga typer ännu vassare. Den nya "martyrmetoden" avslöjar de inte helt ovanliga personer som manipulerar sin omgivning genom att spela på skuldkänslor och agera martyr.

Härskarteknik handlar inte bara om män som förtrycker kvinnor eller chefer som missbrukar sin makt. Tvärtom är det något som vi alla, oavsett kön, ålder och position, använder mot varandra. Problemet är att de flesta inte vet om det. Här får vi hjälp att sätta fingret på när och hur det sker.

Elaine Eksvärd definierar åtta huvudtyper av härskartekniker och exemplifierar med människors egna berättelser. Hon delar även med sig av egna erfarenheter och föreslår med humor och värme hur vi ska tackla jobbiga situationer. I den här reviderade utgåvan finns helt nya exempel och retoriska knep. Alla som lider av nationalsyndromet konflikträdsla har nu en handbok i hur man säger besvärliga saker snyggt, men också hur man genomskådar de fula typerna. Tänk på att det bästa sättet att bevara en konflikt är att inte ta den.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Härskarteknik
 2. +
 3. Härskarteknik : den fula vägen till makt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Härskarteknik : den fula vägen till makt av Elaine Eksvärd (pocket).

Köp båda 2 för 257 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Härskarteknik. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk bok som alla borde läsa
  Bokmalen, 8 december 2017

  En fantastisk bok som enkelt lyfter de härskartekniker vi alla möter mer eller mindre. Men genom att läsa denna bok får du också receptet på hur de fula härskarteknikerna kan stoppas. Och det fungerar så enkelt att inga konflikter måste ske.

 2. Vetenskapligt grund
  Bo, 1 maj 2017

  Ett av bokens stora problem är att författaren jämställer sina Åsikter med Fakta. Det drabbar bokens trovärdighet hårt. Här finns tillika citerade fakta/externa undersökningar som är så selektiva att de inte kan sägas motsvara hela resultatet från det citerade. Kort sagt, Eksvärd lyfter bara fram sådant som styrker hennes egna teser. Det gäller inte alla exempel, men påfallande många. Läsare som inte har den kunskapen eller bryr sig om att kolla källan kommer sannolikt att tro på framställnin... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner