Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
329
Utgivningsdatum
2011-05-20
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Hanson, Kerstin (form) / Eyre, John (form)
Dimensioner
220 x 138 x 25 mm
Vikt
480 g
SAB
Ikz Alling, Morgan
ISBN
9789137137162
Kriget är slut (kartonnage)

Kriget är slut

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage Svenska, 2011-05-20
109
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast tisdag 17 december för leverans innan julafton

Finns som ljudbok i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
När Morgan Alling skildrade sin tuffa barndom i radioprogrammet Sommar år 2009 blev gensvaret enormt. Kanske för att ingen hade anat att den glada, spexande, populära skådespelaren hade en annan sida. Att det bakom skratten även fanns en stor sorg.
Under sina första fyra år bodde Morgan och hans lillebror Stefan tillsammans med sin ensamstående alkoholiserade mor. Vardagen var fylld av supande, slagsmål och flyttar mellan olika lägenheter. Men mamman älskade ändå sina söner och försökte ta hand om dem så gott hon kunde. Och Morgan hittade på allehanda bus och upptåg som gjorde honom till hjälte både hos kompisarna och fyllgubbarna.Men till slut tappade mamman kontrollen över festandet, förlorade jobbet och blev inlagd på behandlingshem. Morgan och hans lillebror hamnade på barnhem, men trots mammans alla löften kom hon aldrig och hämtade dem. Istället skildes bröderna åt och skickades från fosterfamilj till fosterfamilj.
Morgan tycktes förutbestämd för ett liv med missbruk och misär. Räddningen kom i form av en kärleksfull fosterpappa som vågade ställa krav, och teatern som blev Morgans nya hem.
Kriget är slut är en gripande skildring av ett maskrosbarn som inte bara klarade sig utan har lyckats vända motgångarna till en styrka. Med stor detaljrikedom och tidsatmosfär tecknar Morgan Alling ett porträtt av en pojke som överlever tack vare sin humor och sin längtan efter revansch.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kriget är slut
 2. +
 3. Sladdisen : en bok om min barndom

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sladdisen : en bok om min barndom av Viveca Lärn (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Kriget är slut. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Öppet och skakande, om hur det är att växa upp i en...
  Ivan, 23 januari 2014

  Öppet och skakande, om hur det är att växa upp i en missbrukarfamilj ur ett barns oskyldiga perspektiv. Utan att döma någon berättar författaren om hur han som barn upplevde det, sveken, otryggheten och att anpassa sig. Har gett mig ny förståelse och insikter som jag tidigare inte haft, tack Morgan.

 2. Vi gör alla våra val
  Hobbybibliotekarien, 27 december 2011

  Vad säger man skönt att han inser att han själv är oskyldig till det hela och kunnat gå vidare. Jag blir så trött på vuxna som inte tror att barn inte förstår då man pratar med dem, vilket barn många gånger inte gör, men barn ser, uppfattar och lyssnar och drar egna slutsatser. Gör jag si händer så och gör jag så händer si osv. Men framförallt ser de vad den vuxne gör, hur de luktar och går/talar på då de har ex druckit alkohol. Avsaknaden av kramar och rädsla för slag gör dem förvirrade och ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Kriget är slut