Rockstjärnan Gud glömde : ocensurerad självbiografi av gitarristen i Svergies största hårdrocksband - Europe (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
303
Utgivningsdatum
2011-10-18
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Wickholm, Pär (form)
Dimensioner
160 x 230 x 30 mm
Vikt
620 g
SAB
781.66092,Ijz Marcello, Kee
ISBN
9789137137230
Rockstjärnan Gud glömde : ocensurerad självbiografi av gitarristen i Svergies största hårdrocksband - Europe (inbunden)

Rockstjärnan Gud glömde : ocensurerad självbiografi av gitarristen i Svergies största hårdrocksband - Europe

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2011-10-18

Slutsåld

Så fort Kjell Hilding Löfbom hörde Deep Purples klassiska live-platta Made in Japan i pojkrummet i Umeå 1973 visste han att han ville bli gitarrist. Målet var klart - en dag skulle han precis som Richie Blackmore stå och lira framför horder av skrikande fans.

1987 hade han nått sitt mål. Kjell hade blivit Kee Marcello och var leadgitarrist i Europe - tidernas största svenska metalband. Inför ett fullsatt Budokan i Tokyo höjde han guran och rev av ett solo som fick publiken att vråla och deras pudelfrillor att fladdra i vinddraget från Marshallstacksen.

Under andra halvan av 80-talet var Europe ett av världens största rockband. De sålde över 30 miljoner skivor, låg etta på försäljningslistorna i 26 länder och spelade på världens största scener tillsammans med band som Metallica, Def Leppard och Bon Jovi.

Kee blev ny gitarrist i Europe 1986 då de just släppt The Final Countdown och var på väg att få sitt stora genombrott. Han klev rakt in i en rock"n"roll-cirkus som han dittills bara kunnat drömma om, full av droger, groupies och jetsetliv. Ändå var Kee ingen nykomling i hårdrockssvängen. Han hade högt anseende som producent och gitarrist och hade spelat i Easy Action och producerat den mycket framgångsrika Swedish Metal Aid-singeln "Give a Helping Hand". Då Europe behövde en ny gitarrist var Kee det självklara valet.

Nu berättar Kee för första gången allt om tiden som dekadent superrockstjärna på 80-talet. Han skildrar också framgångens baksida, konflikterna i bandet, den skoningslösa musikbranschen och helvetesresan ner i missbruket som höll på att kosta honom livet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kee Marcello