Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Sagan om is och eld (del 5)
Antal sidor
1000
Utgivningsdatum
2012-10-10
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Louise Thulin, Ylva Spångberg, Molle Kanmert Sjölander
Originaltitel
A Dance With Dragons
Dimensioner
240 x 170 x 55 mm
Vikt
1299 g
SAB
Hce
ISBN
9789137137704
Drakarnas dans (inbunden)

Drakarnas dans

(22 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden, Svenska, 2012-10-10

Slutsåld

Den femte boken i Sagan om is och eld. Fortsättningen på Kampen om Järntronen, Kungarnas krig, Svärdets makt och Kråkornas fest.

De sju konungarikenas framtid är osäker. Det jäser överallt i Västeros. I öster regerar Daenerys Targaryen, hennes många fiender är villiga att riskera allt för att oskadliggöra henne och hennes tre drakar. Men en ung man beger sig frivilligt iväg för att söka upp henne av helt andra skäl. Samtidigt tvingas Tyrion Lannister att fly med ett pris på sitt huvud, och det märkliga sällskap som blir hans allierade är inte vad de utger sig för att vara.

Intriger och förräderi, maktspel och ond bråd död är ständigt närvarande. Fredlösa och präster, riddare och soldater, ädlingar och slavar, ingen går säker, ingen slipper undan. Många kommer att gå under, andra växer sig starkare i skuggan av mörkret. I tider av omvälvande förändring för ödets vindar och kampen om tronen dem samman till den mäktigaste dansen på liv och död som någonsin skådats.

HBO har skapat teveserien Game of thrones, baserad på George R.R. Martins böcker, som gjort succé världen över.

"Sagan om is och eld är en Bayeuxtapet av intriger, våld, sex, ond bråd död och politiskt rävspel. ... Martin har en känsla för alla som befolkar hans universum, från rikets högsta herrar till deras drängar."
Arbetarbladet

"... kanske en tredjedel in i boken börjar jag minnas. Glömmer i stället jobb och vardagsförpliktelser, att sova och äta. Jag glömmer tid och rum och fokuserar på ett gäng kungar och drottningar och myriader av riddare som oförtröttligt strider och lider, på drakar, gengångare, jättar och rövare."
Kollega
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Drakarnas dans. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Ivrig väntan

    Håller på och läser första boken nu och den är fantastisk, den ropar på en.......Och än så länge följer serien på TV boken.

  2. Jag gillar verkligen George RR Martins tidigare verk....
    bilge nordh, 24 april 2013

    Jag gillar verkligen George RR Martins tidigare verk. Tyvärr känns det som om han har tagit sig vatten över huvudet i de två sista böckerna i den här serien. Börjar bli alltför många karaktärer och händelser att komma ihåg.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Drakarnas dans