Jag ska göra dig så lycklig (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
277
Utgivningsdatum
2012-04-03
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Margareta Järnebrand
Originaltitel
Jeg skal gjøre deg så lykkelig
Medarbetare
Haraldsen, Egil (form)
Dimensioner
220 x 142 x 25 mm
Vikt
427 g
SAB
Hce
ISBN
9789137137742
Jag ska göra dig så lycklig (inbunden)

Jag ska göra dig så lycklig

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2012-04-03

Slutsåld

1965: I den norska välfärdsstaten är allt tillrättalagt och välordnat. Hemmafruarnas arbete har blivit lättare, med indraget vatten, kylskåp och tvättmaskiner, och hemmen är effektiva och anpassade till den nya tiden. I bostadsrättsföreningen "Ungdomens egna hem" strax utanför Trondheim sjuder det av otyglad livslust blandat med försök till social kontroll. Åtta familjer bor tätt inpå varandra, övervakar varandras klädsel, uppförande och levnadsvanor och har alltid tid att bjuda på en svidande kommentar eller ett kritiskt öga. Här erbjuds allt från skvaller och barnpassning till hempermanent och påssoppa. Och är man riktigt lyckosam får man en glimt av kvinnan i fyran som alltid sköter tvätten spritt språngande naken. En dag kommer en ung elektriker och erbjuder sig att installera titthål i dörrarna...I Jag ska göra dig så lycklig målar Anne B Ragde upp en bild av en perfekt sextiotalsidyll. Bakom gardinerna finns både ensamhet och hemlig längtan, men tron på framtiden är osviklig.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Jag ska göra dig så lycklig. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tidstypisk studie med charm
  Monica O Kolkman, 28 maj 2012

  Anne B Ragde flyttar oss skickligt till 1960-talet och en ny bostadsrättslänga i Trondheim, med alla dess familjer och livsöden. Miljöskildringen är närmast fulländad utan att det blir tråkigt. Man får sig allt tilldelat i småportioner genom karaktärernas handlingar. Bra gestaltat med andra ord. Känner nästan lukten av nybonade golv...

  Det är en kompakt roman, men man hinner få inblick i invånarnas liv, längtan och sorger. Det levs, älskas, behandlas illa och skvallras.

  Och ... Läs hela recensionen

 2. Betyg: 4,5 av 5
  Britt-Marie Kullin, 12 april 2012

  Boken handlar om åtta familjer i ett bostadsrättshus i Trondheim år 1965.

  Tycker att dom här recensionerna, kopierade från Bokförlaget Forums presentationssida för boken, beskriver boken mycket bra:

  Jag ska göra dig så lycklig innehåller en imponerande mängd beskrivningar av tidstypiska saker och göromål, där författaren visar en skarp blick för detaljer Boken kan gärna läsas som en minnesbok över sextiotalet I likhet med serien Mad Men har romanen en kritisk underton som ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Anne B Ragde