Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Fjällbacka-serien (del 9)
Antal sidor
351
Utgivningsdatum
2014-11-10
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Forum
Dimensioner
235 x 160 x 30 mm
Vikt
620 g
SAB
Hc
ISBN
9789137137780

Lejontämjaren

(108 röster)  |  Läs 15 recensioner
Inbunden, Svenska, 2014-11-10
202 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 8 format & utgåvor

Boken släpps 17 november 2014

Tre års längtan är över - en ny Fjällbackadeckare är här!

Det är januari och kylan har Fjällbacka i sitt grepp. En halvnaken flicka irrar genom den snöiga skogen, ut på en väg. Bilen kommer som från ingenstans och hinner inte väja.

När Patrik Hedström och hans kolleger får larmet om olyckan är flickan redan identifierad. För fyra månader sedan försvann hon på väg hem från ortens ridskola och därefter har ingen sett henne. Det visar sig att hon utsatts för ofattbara grymheter, och risken är att hon inte är ensam om sitt öde.

Samtidigt håller Erica Falck på att gräva i ett gammalt fall, en familjetragedi som ledde till en mans död. Gång på gång besöker hon hans fru som dömdes för mordet, men utan att få reda på vad som hände. Vad är det kvinnan döljer? Erica känner på sig att något inte stämmer. Och det verkar som om det förflutna kastar sin skugga över nuet.

Om Änglamakerskan

"Som tidigare är det en bok som både underhåller och ger spänning. Hon ger inte enbart en deckarintrig. I Camilla Läckbergs böcker möter man vardagen i miljöer, Bohuslän, och i relationer mellan olika människor. ... steget tillbaka i historien klarar Läckberg med stor kunnighet om fakta och miljöer."
Dagbladet Sundsvall
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lejontämjaren
 2. +
 3. Häxan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Häxan av Camilla Läckberg (inbunden).

Köp båda 2 för 331 kr

Kundrecensioner

Det finns 15 recensioner av Lejontämjaren. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. så lättläst o spännande
  mcm, 4 april 2017

  En av hennes bästa böcker. Kom in i den direkt. En riktig bladvändare. Så spännande men grym. Gillar att hon varvar då och nutid. Alla var misstänkta in på slutet.

 2. Grym bladvändare.
  Lars Larsson, 29 mars 2016

  En Läckberg som följer gamla spår, kanske inte hennes bästa, men ändå väldigt fascinerande. Möjligen t.o.m. otäckare än de flesta tidigare. Ibland skulle man vilja kunna titta in i hennes hjärna. Man hoppas bara att innehållet skapats av en fantasifull hjärna och att inte alltför mycket är självupplevt.

 3. Japp
  Lia, 2 november 2015

  Jag tyckte mycket om boken.
  Den var spännande från början
  till slut. Man kom in direkt &
  hade svårt att slita sig från boken.
  Läsa igen..absolut.

 4. Skrämmande på flera plan
  Anni, 3 maj 2015

  Författarinnan kör på i samma spår som tidigare. Även här finns en kriminalgåta, som bör lösas innan fler offer skördas, och vi får en historisk tillbakablick med anknytning till denna. Parallellt löper den socialrealistiska berättelsen om den egocentriska författarinnan Erica, hennes familj och hennes mans arbetskamrater på polisstationen. Även om Läckbergs deckarhistorier ofta är för otäcka och overkliga för att de ska beröra på djupet, så lyckas hon sannerligen skrämma oss läsare med sin o... Läs hela recensionen

 5. Lejontämjaren
  Kristina Hernlund, 7 april 2015

  Bra och spännande. Lättläst. Har kunnat sträckläsa. En av henne bättre böcker. Bra behandling av språket. Underhållande. Kan tänka mig att läsa om den senare. Förvånande upplösning. Lite långsökt.

 6. Spännande läsning!

  Boken är mycket bra! Spännande men läskig. Upplösningen är inte vad man trodde från början. Man trodde ju att Marta var Louise!

 7. Same old....
  Läsaren, 2 mars 2015

  Håller med flera andra läsare... det hela känns bekant, samma typ av ej särskilt troliga händelser, samma outvecklade karaktärer, mycket fyllnadsmaterial, inget nytt.... Inte värt tiden!

 8. Kluven
  Deckarvän, 16 februari 2015

  Denna bok av Camilla Läckberg är i mitt tyckte det sämsta av hennes böcker. Dessutom hade jag en kuslig känsla av att ha läst boken även om jag inte hade det. Handlingen verkade väldigt bekant, lite väl frikostigt lånande av någon annan författares idéer kanske. Alldeles för pladdrig också. Dessutom var slutet verkligen en besvikelse och gjorde att även om boken var en bladvändare, kändes det som om jag slösat bort tid på den. Jag är mycket kluven när det gäller denna bok men helhetsintrycket är mera negativt än positivt.

 9. Otäck bladvändare
  Hanneli, 28 januari 2015

  Roligt med en ny bok av Camilla Läckberg. Brukar gilla hennes böcker. Lejontämjaren är verkligen spännande, en så kallad bladvändare. Dock väldigt otäck och lite väl overklig och slutet kändes sisådär.

 10. Enkel underhållning
  FrknApril, 22 januari 2015

  Snabb att läsa, mindre genomarbetad än andra böcker Läckberg skrivit, lite tunt innehåll, finns bättre i serien. Betyg max ok.

 11. Blandning av gammal o ny händelse i Lejontämjaren
  Ann-Kristin Lagman, 22 januari 2015

  Jo det är en bra författare, men onödigt rörig indelning på boken. Ibland när man lagt ifrån sig den o ska läsa igen, så vet man inte riktigt var man är o vad det handlar om. Hon har skrivit bättre böcker som varit mindre röriga i sin handling.

 12. Superspännande
  Lise-Lotte , 15 januari 2015

  Hennes bästa hitintills. Man kunde inte gissa vem som var den skyldige förrän sista sidan.
  Men jag skulle önska att Erica är lite mindre beskäftig

 13. Guldkant
  Monan, 14 januari 2015

  Camillas deckare innebär en liten guldkant då de är både lättlästa och spännande. Så är även denna boken. Man fängslas av att få följa händelser i två tidsepoker som sedan knyts samman. Genom att få följa samma människor i nutiden och deras liv jämte en spännande kriminalhistoria tillför böckerna en helhet som fångar mitt intresse av både spänning och att följa en familj och närståendes levnadsförhållanden.
  Kan därför varmt rekommendera att läsa denna bok men att helst läsa böckerna i en ... Läs hela recensionen

 14. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 1 januari 2015

  Det här är Camilla Läckbergs nionde bok i serien om Patrik Hedström och Erica Falck i Fjällbacka. Jag har läst dom åtta tidigare också, och tyckt om dom alla. Här är en länk till den senaste, "Änglamakerskan".

  Ja, jag tycker om Camilla Läckbergs böcker. Kanske inga fullpoängare, men klara fyror av femmor har alla hennes böcker varit. Lättlästa, trevliga, och spännande.

  Tycker att den här boken, till nio tiondelar, till och med var bättre än dom tidigare. Men tyvärr så tyck... Läs hela recensionen

 15. Spännande som alltid med Läckberg
  Jonna, 24 november 2014

  När man börjar läsa så vill man inte sluta, man känner igen sina "gamla" karaktärer i Fjällbacka och känner sig hemma. Älskar sättet Camilla skriver på, som varvar dåtid med nutid.Utan att säga för mycket så är det en spännande historia, man hade flera misstänkta.
  Kan tipsa om ni gillar Läckberg, så skriver Ann Rosman deckare som utspelar sig i Marstrand på liknande sätt, men ändå inte samma. I Rosmans böcker ligger mycket sann historia bakom, vilket är väldigt intressant och har mer dåti... Läs hela recensionen

Visa alla 15 recensioner

Recensioner i media

"Lejontämjaren är med lätthet Camilla Läckbergs mest ambitiösa och bästa kriminalroman hittills ... Läckberg lägger snabbt och effektivt ut spelbrickorna. ... Tempot och våldet stegras stadigt."
Göteborgs-Posten

"... läskiga seriemördarinslag, obehagliga familjeinteriörer och en parallell historia i det förflutna som är full av mörka hemligheter. ... Camilla Läckberg har en berättartalang som hon sällan får beröm för."
Dagens Nyheter

"... en alldeles utmärkt deckare - om än betydligt råare än vad Läckbergs böcker brukar vara. Kanske är det just seriemördarmotivet som gjort att Läckberg valt att trappa upp våldet denna gång - något som förmodligen stör en del av hennes trogna läsare, men som säkert tilltalar andra."
Borås Tidning

"Styrkan hos Läckberg är att hon är väldigt duktig på vardagshändelser. ... en av Läckbergs starkaste deckare!"
Gomorron Sverige, SvT

Bloggat om Lejontämjaren