Det enda som egentligen händer oss : ett år i livet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2012-01-25
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
200 x 140 x 10 mm
Vikt
300 g
SAB
Gcz Mazarella, Merete
ISBN
9789137137834

Det enda som egentligen händer oss : ett år i livet

(3 röster)
Inbunden, Svenska, 2012-01-25

Slutsåld

Filosofiska funderingar och personliga djupdykningar

Tankeväckande, roande, intressant - Merete Mazzarellas nya bok är både njutbar och angelägen och knyter samman trådarna från hennes tidigare böcker.

Boken kom till i ett skede av uppbrott i författarens liv. Hon hade just sålt sitt barndomshem och var på väg att flytta in i en lägenhet i Helsingfors. Där väntade ett nytt boende utan förutsägbar möblering, utan minnen av alla släktbesök. Hon hade också förälskat sig i en man som nu skulle bli hennes sambo, medan hon fortfarande pendlade till sin make i Uppsala. Den tredje förändringen rörde pensioneringen, övergången från arbete till ändlös fritid. Hur blir det sedan? Mitt i denna omställningsfas söker författaren sig till skrivandet, och med förändringarna i sitt eget liv som utgångspunkt kommer tankarna och orden om kärlek, arbete, åldrande och mycket mera.

Det enda som egentligen händer är en betraktelse över livet, som det ter sig både i den omgivande världen och på det personliga planet. I korta avsnitt berörs vitt skilda ämnen, från terrorattackerna den 11 september och kronprinsessan Victorias bröllop till åldersdiskriminering, vårt begär till det materiella och döden som gjort sig påmind i form av en hudförändring på ena foten. Filosofiska funderingar avlöses av angelägna frågeställningar, underhållande anekdoter och personliga djupdykningar. Att läsa den här boken är som att bli inbjuden till ett gott och inspirerande samtal, ett samtal som både roar och berör.

"Det är kännetecknande att Mazzarella ofta skriver spännande just om gränsen mellan levt liv och litteratur, hur de två påverkat varandra på samhällelig och personlig nivå. ... Boken är en resonerande essä om kärlek och arbete, liv och läsande, åldrande och död, med poänger och intressanta utvikningar."
Svenska Dagbladet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Det enda som egentligen händer oss : ett ...