Någon gång ska vi berätta allt för varandra (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
173
Utgivningsdatum
2013-03-27
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Per Holmer
Originaltitel
Irgendwann werden wir und alles erzählen
Dimensioner
218 x 140 x 15 mm
Vikt
316 g
SAB
Hce
ISBN
9789137137872
Någon gång ska vi berätta allt för varandra (inbunden)

Någon gång ska vi berätta allt för varandra

Inbunden Svenska, 2013-03-27

Slutsåld

Det är sommaren 1990, och Maria fyller snart sjutton år. Hon bor med sin pojkväns familj på en gård strax öster om den tysk-tyska gränsen, en gräns som snart ska upplösas. Hon är en drömmare som känner starkt och mycket, och som hellre gräver ner sig i Dostojevskijs "Bröderna Karamazov" än går till skolan. Livet med gårdssonen Johannes tycks milt och ljummet. Maria accepteras som en del av familjen och väntas finna sin roll i det vardagliga arbetet. Själv är hon osäker på vad hon vill och vart hon är på väg.

På granngården bor fyrtioåriga Henner, ensam. Det vilar något tungt över Henner, något tragiskt i hans historia, och folket i byn betraktar honom med misstänksamhet. Till en början ser även Maria honom som ett hot, men ett tillfälligt möte väcker nya känslor i henne, känslor hon inte kan kontrollera. Kärlekens begär konsumerar henne, samtidigt som hon plågas av sitt samvete och en gnagande oro. Hur länge kan hon tillåtas leva med sin eskalerande lögn, och vad ska komma av denna osäkerhetens tid?

Någon gång ska vi berätta allt för varandra är en vacker och gripande berättelse om att bli vuxen, om kärlek och passion i en tid av förändring.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Daniela Krien