Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2012-10-03
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Hammarström, Helena (form)
Dimensioner
235 x 157 x 25 mm
Vikt
566 g
SAB
Hc
ISBN
9789137138282
Femte hjulet (inbunden)

Femte hjulet

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2012-10-03
195
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast onsdag 20 december kl. 22:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Svensk thriller i maktens korridorer

Stjärnreportern Adam fick en vacker begravning. Men han dog alltför ung, och hans sambo Sofia är övertygad om att det var ett svek som till slut dödade honom. Hans närmaste vänner Mårten Leijon och Gabriel von Fersen verkar veta mer än de medger. Sofia är så fylld av vrede och samvetskval att hon inte finner ro att sörja. Vad hände egentligen natten Adam blev misshandlad? Hur blev han femte hjulet och varför blev han så brutalt avpolletterad av sina ungdomsvänner?

Samtidigt är Gabriel hårt ansatt. Någon känner till den illegala affär som gjort honom till en förmögen slottsherre och än en gång behöver han Mårtens hjälp. Men Mårten, socialdemokraternas före detta "fixare", är indragen i en politisk utpressningsaffär som kan ändra Sveriges framtid. Plötsligt riskerar samtliga att dras ner i avgrunden.

I Femte hjulet får vi åter möta huvudpersonerna från den framgångsrika Rörmokaren. Viggo Cavling visar än en gång att han som få andra kan skildra det samtida Stockholm - han rör sig obehindrat mellan löpsedelsjakten på tidningsredaktionerna och intrigerna i den politiska toppen. Maktens korridorer har aldrig känts mer lockande - eller frånstötande.

"Till hälften ömsint satir över Göran Persson, till hälften ett skoningslöst porträtt av vår tids borgarklass. Det är originellt och på rak prosa. Och ja, jag gillar det."
Åsa Linderborg, Aftonbladet

"Cavling har skrivit en riktigt spännande historia, med en och annan sving mot politiskt fiffel och politiska intriger samt girighet, svingarna slås mot både höger och vänster ... Cavling har ambitioner att fortsätta skriva deckare. Det är bra!"
Dagbladet Sundsvall

"Jag sträckläste Cavlings debut, Rörmokaren, som kom för två år sedan. Det gjorde jag med uppföljaren Femte hjulet också. Cavling har en driven berättarstil och ett rappt och krångelfritt språk som aldrig lägger sig i vägen för berättelsen. ... Cavling ger trovärdiga interiörer till finansvärldens glupska manipulationer, politiskt fulspel på toppnivå och ängsliga tidningsredaktioner med beslutsvånda. ... Slutkapitlet öppnar för att serien kan bli minst en trilogi. Jag hoppas det."
Borlänge Tidning

"Spännande från maktens korridorer ... Viggo Cavling har många bollar i luften men syr till slut ihop historien på ett bra sätt. Handlingen rusar fram, vilket ökar både spänning och läsvärde."
Skaraborgs Allehanda

"Författaren har kompletterat sin förmåga att skapa en raffinerad intrig med övertygande person- och miljöbeskrivningar och ett vidgat genusperspektiv. Dessutom är han en pricksäker Stockholmsskildrare, åtminstone om man ser till gestaltningen av maktelit och pengapuls innanför tullarna. Med svenska mått mätt: en högkvalitativ politisk thriller."
BTJ

"Historien är mycket underhållande ... Cavling har fångat mitt intresse"
Jusektidningen (betyg 4)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Femte hjulet
  2. +
  3. Rörmokaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rörmokaren av Viggo Cavling (cd-bok).

Köp båda 2 för 433 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Femte hjulet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Läs den!
    Linnea Fransson, 14 oktober 2012

    Viggo Cavlings uppföljare är välskriven, tät och spännande. Intrigen välformulerad och det är tacksamt att karaktärerna denna gång får ett större djup, framförallt Rörmokaren Mårten och Adams änka Sofia. Språket är lättsamt, kvickt och drivet. Man ler stort åt alla referenser till samtida svenska personligheter och platser som finns överallt i boken. Det skulle kunna gå överstyr och bli internt, men Cavling balanserar det snyggt och med glimten i ögat. Historien utvecklas efterhand i denna ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Femte hjulet