En man som heter Ove (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2012-08-27
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789137138657

En man som heter Ove E-bok

(98 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2012-08-27

Styckköp

69

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Ove är 59. Han kör Saab. Folk kallar honom "bitter" och "grannarnas skräck". Men Ove är fan inte bitter, grymtar han. Han går väl bara inte runt och flinar jämt!

Varje morgon tar Ove sin inspektionsrunda i kvarteret. Flyttar cyklar och kontrollerar källsorteringstunnorna. Trots att det är flera år sedan han avsattes som ordförande på bostadsrättsföreningens årsstämma. Eller "den där statskuppen", som Ove själv bara minns den.

Men bortom den vresige ordningsmannen finns en historia och en sorg. Så när de nyinflyttade grannarna i radhuset mittemot en novemberdag råkar förstöra Oves brevlåda blir det upptakten på en komisk och hjärtevärmande berättelse om tilltufsade katter, oväntad vänskap och den uråldriga konsten att backa med släp. Som kommer förändra en man och en bostadsrättsförening i grunden.

Fredrik Backmans debutroman om den arga äldre mannen i grannhuset präglas av pricksäker humor och hög igenkänningsfaktor. En underhållningsroman som både lyckas skapa sitt eget humoristiska universum och berätta något viktigt om oss själva och vår tid. Det är en underhållande feel good-berättelse i samma anda som Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann och filmen Livet från den ljusa sidan.

Extramaterial: E-boken innehåller även utdrag ur Fredrik Backmans briljanta och skruvade humorbok "Saker min son behöver veta om världen".
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En man som heter Ove. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Pinsamt pekoral
    Dan T, 9 augusti 2018

    Gav upp efter 50 sidor med skämskudden ständigt närvarande. Övertydliga och onaturliga karaktärsskildringar, jobbig dialog, sökta situationer hela tiden. Det snällaste man kan säga om den är väl "lättläst".

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Fredrik Backman