Härskarteknik : den fula vägen till makt (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2012-10-03
Upplaga
2
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789137139050

Härskarteknik : den fula vägen till makt E-bok

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok,  Svenska, 2012-10-03

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Boken Härskarteknik har hittills sålt i över 125 000 exemplar. I den här nyutgåvan har härskarteknikerna blivit fler och tipsen för att hantera besvärliga typer ännu vassare. Den nya "martyrmetoden" avslöjar de inte helt ovanliga personer som manipulerar sin omgivning genom att spela på skuldkänslor och agera martyr.

Härskarteknik handlar inte bara om män som förtrycker kvinnor eller chefer som missbrukar sin makt. Tvärtom är det något som vi alla, oavsett kön, ålder och position, använder mot varandra. Problemet är att de flesta inte vet om det. Här får vi hjälp att sätta fingret på när och hur det sker.

Elaine Eksvärd definierar åtta huvudtyper av härskartekniker och exemplifierar med människors egna berättelser. Hon delar även med sig av egna erfarenheter och föreslår med humor och värme hur vi ska tackla jobbiga situationer. I den här reviderade utgåvan finns helt nya exempel och retoriska knep. Alla som lider av nationalsyndromet konflikträdsla har nu en handbok i hur man säger besvärliga saker snyggt, men också hur man genomskådar de fula typerna. Tänk på att det bästa sättet att bevara en konflikt är att inte ta den.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Härskarteknik : den fula vägen till makt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Enkel och basal
    Ciccie Pernveden Malm, 12 juni 2021

    Stor igenkänningsfaktor - både för härskaren och den som blir utsatt. Inte minst att de flesta är omedvetna om att de utsätter andra för denna ofta subtila taktik, liksom det är svårt att sätta fingret på varför ett snack med ngn får en bitter eftersmak. Viktigt att känna till!

  2. Läsvärt absolut!

    Jag tycker boken lyfter viktiga svar på tal när det kommer till härskartekniker samt uppmärksammar att vi också använder oss av dessa tekniker - omedvetet ofta då dessa sätt att kommunicera lever i det sociala rummet.

    Boken lyfter även balansen mellan att ge svar på tal samt ger rådet att ibland låta saker och ting vara. Särskilt intressant var det att betänka att vårt val att ofta INTE ge svar på tal kommer ifrån religion och en tanke om att förlåta då vi/hen inte vet vad hen gör. ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Elaine Eksvärd