Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.8 MB)
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2012-07-25
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Ann Björkhem
ISBN
9789137139586
Den osynliga bron (e-bok)

Den osynliga bron (e-bok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok, Svenska, 2012-07-25
59
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Oförglömlig kärlekssaga i Tolstojs anda

Paris 1937. Andras Lévi, en ung arkitektstudent, anländer från Budapest med ett stipendium, en resväska och ett mystiskt brev som han har lovat att leverera till en person på rue de Sévigné. Brevets mottagare är den unga änkan och balettskoleläraren Klara som Andras blir handlöst förälskad i. Deras förhållande blir passionerat men komplicerat. Hon är åtta år äldre än han och bär på en mörk hemlighet. När hon slutligen inviger Andras i den tar hans liv en ny vändning.
Samtidigt rycker kriget i Europa allt närmare och då det bryter ut drabbas inte bara Andras och Klara, utan även hans bröder och hela hans ungerska familj. När Andras kämpar för sin överlevnad i de nazistiska arbetslägren, känns åren i Paris som en avlägsen dröm. Samtidigt är tankarna på Klara det enda som håller honom vid liv. Han minns den magiska dagen då de åkte skridskor i Bois de Boulogne, deras kärleksmöten i hans iskalla vindsvåning och alla de gånger han i smyg beundrade hennes dansövningar. Hoppet om att en gång få återse henne är det enda han har kvar i en värld av ofattbar ondska.
Den osynliga bron handlar om en kärlek som sätts på hårda prov, om en judisk familj som kämpar för att inte utplånas och om tre bröder som för alltid är bundna till varandra. Julie Orringer har skrivit en roman med en våldsam emotionell kraft. Det finns många romaner om andra världskrigets fasor, men få så drabbande som denna.
"... en storslagen, rik och fängslande berättelse, fullständigt övertygande. Vacker och sorglig."
Metro

Översättare: Ann Björkhem,
Omslagsformgivare: Bjørn Kulseth
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den osynliga bron. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Vacker vackrare vackrast
    Susanne, 29 juli 2012

    Om det var någon som läste och gillade "Svantjuvarna" så är detta en måstebok! Det är ett flytande språk, drivande handling, vackra personporträtt. Det är dekadens, 30-tal, Paris. Det är att ha ett vindsrum i Saint-Germain, att avlägga visit, att skicka telegram.

    Det är en bok att älska!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Den osynliga bron