Det sjunde barnet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
719
Utgivningsdatum
2014-01-15
Utmärkelser
Glasnyckeln
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Margareta Järnebrand
Originaltitel
Det syvende born
Medarbetare
Olsson, Nils (form)
Dimensioner
233 x 163 x 60 mm
Vikt
1003 g
SAB
Hce
ISBN
9789137139975
Det sjunde barnet (inbunden)

Det sjunde barnet

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2014-01-15

Slutsåld

I Det sjunde barnet av Erik Valeur står det omtalade danska spädbarnshemmet Kongslund i centrum. Det är en intrikat historia med gåtfulla inslag om sju barn, som alla föddes år 1961 på samma avdelning på Rigshospitalet i Köpenhamn. De adopterades bort till familjer runtomkring i Danmark och fick ingen vetskap om sin verkliga härkomst. Föreståndarinnan var en ansedd och plikttrogen person, noga med sekretess och anseende. I samband med föreståndarinnans sextioårsjubileum får några av de vuxna adoptivbarnen motta anonyma brev. Ett mystiskt dödsfall inträffar samt ett attentatsförsök - incidenter som kan ha kopplingar till barnhemmet och händelser i det förgångna. Spekulationerna i pressen tar fart och drevet går, vilket får efterverkningar på regeringsnivå. Frågorna är många. Har det ansedda barnhemmet i femtio års tid mörkat rika och berömda danskars snedsteg för att undvika skandal i maktens korridorer? Det sjunde barnet är berättelsen om barnhemsgåtan och om förbindelsen mellan de sju barnen vars liv kom att hänga oupplösligt samman under de år under senare delen av 1900-talet då välfärdssamhället kom till Danmark.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det sjunde barnet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 3 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 3 februari 2014

  Jag brukar ju älska tjocka böcker, och den här var tjock, 720 sidor. Men tyvärr så älskade jag inte den här boken, för den var inte riktigt i min smak.

  Jag tyckte att boken var lite för tjock och lång. Och lite för invecklad och omständlig.

  Jag tyckte om början av boken, och jag tyckte om slutet av boken. Men i mitten var den lite för långrandig tyckte jag.

  Fast boken var välskriven, och storyn var bra. Så den får ett medelbetyg av mig i alla fall.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Erik Valeur

 • Der Mann im Leuchtturm

  Erik Valeur

  Ein abgelegener Leuchtturm. Ein Mann, der vor seiner Vergangenheit flieht. Ein Verbrechen, das nie gesühnt wurde ... Viggo Larssen verbringt sein Leben als Einsiedler in einem entlegenen Leuchtturm an der Küste Dänemarks. Als in Kopenhagen die Mut...