Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Svenska mord (del 1)
Utgivningsdatum
2013-06-05
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789137140360
Djävulen hjälpte mig (e-bok)

Djävulen hjälpte mig (e-bok)

(3 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2013-06-05
49
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det ansågs lite märkligt att den vackra unga dottern till häradsdomaren valde att gifta sig med den blyge bondsonen Per, som efter faderns död levde ensam med sin mor. Men Hanna kände att han var den rätte och hon längtade efter att få skapa ett eget hem. Att svärmodern var omtalat tvär och ilsk skulle hon nog komma över bara det fick gå lite tid.Så fel Hanna hade. Tillvaron på gården blir ett helvete. Den svartsjuka svärmodern styr med järnhand, och hur Hanna än försöker bryta in i gemenskapen mellan Per och hans mor stängs hon ute. Varje gång hon lyckas få en egen stund med sin man straffas hon dubbelt.Något är allvarligt fel i familjen - dessvärre är Hanna Johansdotter den sista att förstå det.En kall morgon i slutet av mars år 1889 hittas hon ihjälslagen nedanför källartrappan. Polisens misstankar faller snart på Hannas man Per och hans mor Anna Månsdotter. Fram träder ett tragiskt triangeldrama, fyllt av svartsjuka, skam och förbjuden åtrå. Det verkar som om en förbannelse vilar över Möllegården och alla som bor där.Djävulen hjälpte mig är en stark psykologisk spänningsroman. En suggestiv skönlitterär tolkning av det ökända Yngsjömordet, som ledde till den sista avrättningen av en kvinna i Sverige.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Djävulen hjälpte mig. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Det första som slår mig efter att läst boken är att...
    Mias bokhörna (eggetbok.blogspot.se/), 22 juni 2013

    Det första som slår mig efter att läst boken är att författaren måste gjort en enorm research, dels om mordet och dels för att få allt tidstypiskt.
    Det är en spänningsroman byggd på en händelse som skett i verkligheten men jag rycks med så att jag tror det är exakt så det gått till. Man lider med stackars Hanna och tycker väldigt illa om svärmodern. Per blir mest en mes som velar än hit och dit.
    Det står att det är en spänningsroman men så himla spännande är den inte, mer intressant o... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Djävulen hjälpte mig