I kroppen min : resan mot livets slut och alltings början (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (4.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-04-18
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789137140568
I kroppen min : resan mot livets slut och alltings början (e-bok)

I kroppen min : resan mot livets slut och alltings början E-bok

(13 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2013-04-18

Styckköp

49

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Resan mot livets slut och alltings början

I mars 2011 fick Kristian Gidlund sin första cellgiftsbehandling mot den nyligen upptäckta magcancern. Han började skriva en blogg, "I kroppen min". Ett halvår senare såg det ut som om behandlingen hade lyckats. Men i augusti 2012 hade cancern kommit tillbaka och visade sig vara obotlig. De starkt berörande texterna i Kristians blogg blir nu bok.

"Jag fick beskedet på en torsdag, strax innan jag skulle äta pannkakor. Men det började långt innan dess. Så klart. Jag ska försöka berätta. Jag ska försöka.

Och redan där misslyckas jag. Har skrivit och raderat alldeles för länge nu. Det här är nog en självisk bok. Skapad av mig själv. För mig själv. Och om du vill läsa får du gärna göra det. Men det här är mitt sätt att hantera den här situationen. Mitt sätt att tygla det som har tvingat sig in i mitt liv. Som jag måste leva med. Jag hade tänkt berätta hur allt började, hur jag har tänkt sedan den där torsdagen. Jag hade tänkt berätta om vilka känslor som har osat, fräst och dundrat inom mig. Men jag orkar inte vara saklig. Inte vara föredömligt dramaturgisk i berättandet. Inte nu. Kanske senare.

Men det finns något som jag måste berätta. Och om det upprör någon att det var på det här viset som ni fick reda på det, så är jag ledsen för det. Förlåt. Men ingen är mer upprörd över det här än jag. Jag lovar. Det finns något som jag måste berätta. Jag har cancer.

Allting har förändrats. I morgon börjar min cellgiftsbehandling. Och den där torsdagen åt jag mina pannkakor kalla."

KRISTIAN GIDLUND, 29 år, är född och uppvuxen i Borlänge, journalist och trummis i bandet Sugarplum Fairy. Hans blogg "I kroppen min" har fått enorm genomslagskraft och Kristian har medverkat i tv, tidningar och radio för att berätta om sin kamp mot magcancern som drabbade honom på nytt i augusti 2012.
Tio kronor per såld bok går till Cancerfonden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av I kroppen min : resan mot livets slut och alltings början. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Stark

  Finner inga ord. Känner stor sorg och ilska mot denna förbannade sjukdom som tog denna fina människa och många fler.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kristian Gidlund

 • I kroppen min : vägsjäl

  Kristian Gidlund

  "Vår berättelse närmar sig sitt slut. Och vår figur klamrar sig fast på vrakets krutdurk på det öppna havet. Molnen hopar sig. Från och med nu blir allt han skriver korta fragment som han ristar in i tunnans trä." Efter den hyllade debut...

 • Mot monsunens hjärta : reportage och intervjuer

  Kristian Gidlund

  "Skrivandet blev min väg tillbaka. Mitt sätt att bygga upp mitt självförtroende. Mitt sätt att bevisa något, men för vem och varför blev allt otydligare ju längre tiden gick." Kristian Gidlund Efter den mycket uppmärksammade I kroppen min kommer n...