Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med Adobe-kryptering (0.7 MB)
Om Adobe-kryptering
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-02-27
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Moa-Lisa Björk
ISBN
9789137140674
Rädda varje spillra (e-bok)

Rädda varje spillra (e-bok)

(1 röst)
E-bok (EPUB - DRM), Svenska, 2013-02-27
49
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Fjortonåriga Esch Batiste är en iakttagare. I den kvävande hettan vid Mississippis kust ser hon sin alkoholiserade pappa försöka rusta familjens ruckel. Hon ser Randall, sin äldste bror, envist träna basket i hopp om att få ett stipendium så att han kan fly från Bois Sauvage; hon ser Skeetah, sin yngre bror, stjäla mat till sin älskade kamphund, som nyligen blivit mamma till en första kull valpar; hon ser Junior, minstingen, på jakt efter ömhet och uppmärksamhet; hon ser deras mor, som dog i barnsäng men som trots allt vakar över dem. Slutligen ser hon sin egen kropp förändras, en hemlighet som hon inte kan avslöja för någon.
Om tio dagar kommer orkanen Katrina att nå deras hem. En våldsam storm som inte liknar någon annan. Hon är alla orkaners moder. Och likt Medea, vars historia Esch läser om och om igen, har hon kommit för att förgöra.
På en lyriskt kraftfull prosa skildrar Rädda varje spillra en familj som okuvlig håller samman när katastrofen drabbar den. En oförglömlig roman som på många sätt liknar den uppmärksammade filmen Beasts of the Southern Wild. Den utspelar sig i samma trakter och är lika vacker, brutal och gripande.

Översättare: Moa-Lisa Björk
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Rädda varje spillra